ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 mai 2022

 
 

Descopera [14/05/2022]

 
Eclipsă totală de „Lună sângerie”, vizibilă și din România. Tot ce trebuie să știm
     
Eclipsă totală de „Lună sângerie”, vizibilă și din România. Tot ce trebuie să știm

Prima eclipsă lunară din 2022 are loc luni, 16 mai. Evenimentul astronomic va putea fi observat și din România, însă pentru scurt timp. E bine de știu că eclipsa totală de „Lună sângerie” va fi transmisă în direct și de NASA. O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”. Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României). Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022 Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială. Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud. „Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României). Evenimentul va fi transmis în direct de NASA Evenimentul va fi, de asemenea, transmis în direct pe YouTube de NASA. Transmisiunea va începe la ora 04:32 (ora României), în (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):



Trimite Email  
 
Ce reclamă românii la Garda de Mediu? „Vecina fumează ilegale și îmi intră mirosul în casă”
Ce reclamă românii la Garda de Mediu? „Vecina fumează ilegale și îmi intră mirosul în casă”
Doar o parte dintre sutele de sesizări care ajung zilnic la Garda de Mediu vizează poluarea (...)
Cât de generoși sunt, de fapt, românii?
Cât de generoși sunt, de fapt, românii?
8 din 10 români au făcut cel puțin un gest caritabil în ultimii doi ani, iar cei mai mulți dintre (...)
„Ne îndreptăm ca somnambulii spre un alt război rece”, avertizează șefa FMI
„Ne îndreptăm ca somnambulii spre un alt război rece”, avertizează șefa FMI
Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat la Davos că este mai puțin (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY