ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 25 mai 2022

 
 

Descopera [14/05/2022]

 
Preţurile la gaze au explodat în Europa. Temeri legate de fluxul de gaze din Rusia
     
Preţurile la gaze au explodat în Europa. Temeri legate de fluxul de gaze din Rusia

Preţurile europene la gaze au depăşit recent 100 de euro pe megawatt/oră, din cauza noilor incertitudini legate de fluxul de gaze din Rusia către Europa, scrie FT. Îngrijorările reflectau impunerea de către Moscova a unor sancţiuni asupra unor companii cheie de gaze naturale al căror control a fost preluat de Berlin şi întreruperea unui gazoduct care traversează Ucraina. Contractele viitoare legate de TTF, preţul de referinţă european al gazelor cu ridicata, au urcat cu peste 12%, până la 106 euro pe megawatt oră, de la aproximativ 90 de euro pe megawatt oră la începutul săptămânii, în condiţiile în care aprovizionarea cu gaze ruseşti a continentului a fost supusă unei serii de noi ameninţări. Recent, Kremlinul a impus sancţiuni asupra Gazprom Germania, un set de companii deţinute anterior de Gazprom, compania rusă de gaze de stat, pe care Berlinul le-a preluat luna trecută. Noua legislaţie împiedică entităţile ruseşti să vândă gaze sau să facă tranzacţii cu o serie de companii Gazprom Germania. A crescut nivelul de incertitudine pentru cumpărătorii şi consumatorii europeni Astora, una dintre filialele sale, este unul dintre cei mai mari deţinători de depozite subterane de gaze din Germania, iar Wingas, WIEH şi WIEE, care intră, de asemenea, sub incidenţa sancţiunilor Moscovei, sunt distribuitori de gaze în Germania care fac tranzacţii mari cu Gazprom. Guvernul german nu a prezentat încă impactul pe care sancţiunile l-ar putea avea asupra aprovizionării cu gaze. Andrei Belyi, consultant în domeniul gazelor la Balesene, cu sediul în Estonia, a declarat că statul rus a „crescut nivelul de incertitudine pentru cumpărătorii şi consumatorii europeni”. Acest lucru s-a întâmplat după ce, cu o zi mai devreme, operatorul ucrainean al gazoductului a oprit fluxul de gaz prin una dintre cele două conducte majore care aduc gazul rusesc în (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cele mai proaste obiceiuri care îți distrug imunitatea și te fac vulnerabil în fața virusurilor
Cele mai proaste obiceiuri care îți distrug imunitatea și te fac vulnerabil în fața virusurilor
Corpul uman realizează lucruri uimitoare, iar răspunsul nostru imunitar este un exemplu perfect. (...)
Colagenul, secretul pentru tinerețea veșnică? Iată care sunt principalele beneficii
Colagenul, secretul pentru tinerețea veșnică? Iată care sunt principalele beneficii
Suplimentele pe bază de colagen par să devină din ce în ce mai populare, dar ce beneficii pot aduce (...)
Exercițiile fizice intense din timpul unei diete pot reduce poftele de alimente nesănătoase
Exercițiile fizice intense din timpul unei diete pot reduce poftele de alimente nesănătoase
Într-un studiu recent care oferă noi speranțe pentru adepții dietelor, șobolanii au fost supuși unei (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY