ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 mai 2022

 
 

Descopera [14/05/2022]

 
Un oraș din China oferă laureaților Premiului Nobel locuințe în valoare de 1,5 milioane dolari
     
Un oraș din China oferă laureaților Premiului Nobel locuințe în valoare de 1,5 milioane dolari

Orașul Wuxi din China le oferă câștigătorilor Premiului Nobel până la 10 milioane de yuani (1,48 milioane de dolari) sub formă de subvenții pentru locuințe. Astfel, se încearcă atragerea talentele de top într-o economie care se orientează către o dezvoltare bazată pe inovare. În ultimii ani, marile orașe din China, inclusiv centrele tehnologice în ascensiune din interiorul țării, au oferit stimulente, cum ar fi reduceri de impozite pentru absolvenții de universități, în cadrul unei lupte acerbe pentru a atrage talente în vederea modernizării economiei. Printre cele mai importante stimulente se numără subvențiile pentru închirierea sau cumpărarea de locuințe în orașele în care prețurile proprietăților au crescut vertiginos, anunță Reuters. Subvențiile pentru achiziționarea de locuințe, printre cele mai mari din țară Subvențiile pentru achiziționarea de locuințe, cuprinse între 3 milioane de yuani (443 203,47 dolari) și 10 milioane de yuani (1,48 milioane de dolari), oferite de două districte din Wuxi pentru talentele din „categoria A”, inclusiv pentru laureații premiului Nobel în fizică și chimie, sunt printre cele mai mari din țară, potrivit unei declarații a autorităților locale. Subvențiile sunt generoase în comparație cu prețurile medii ale locuințelor din oraș. În medie, prețurile locuințelor din Wuxi au fost de 14.224 de yuani pe metru pătrat în aprilie, sau 1,28 milioane de yuani pentru un apartament de 90 de metri pătrați (969 de metri pătrați). „Unele alte orașe au acordat, de asemenea, subvenții pentru achiziția de locuințe, dar suma maximă este în general între 2 și 5 milioane de yuani”, a declarat Yan Yuejin, director de cercetare la E-house China and Development Institute din Shanghai. Cum recompensează China talentele de rang înalt? Săptămâna trecută, un district din orașul Chongqing, situat în sud-vestul țării, a decis să (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cât de haotică a fost faza timpurie a Sistemului Solar? „Totul pare să se fi ciocnit”
Cât de haotică a fost faza timpurie a Sistemului Solar? „Totul pare să se fi ciocnit”
Cercetătorii de la ETH Zurich și de la Centrul Național de Competență în Cercetare (NCCR) PlanetS au (...)
Antenele de satelit imprimate 3D pot fi realizate în spațiu cu ajutorul luminii solare
Antenele de satelit imprimate 3D pot fi realizate în spațiu cu ajutorul luminii solare
Antenele de satelit imprimate 3D pot fi făcute în spațiu cu ajutorul luminii solare, folosind o (...)
Mecanismele uimitoare care controlează zborul libelulelor
Mecanismele uimitoare care controlează zborul libelulelor
Având corpurile alungite, o imensă anvergură a aripilor și culori fascinante, libelulele sunt o (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY