ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 mai 2022

 
 

Descopera [14/05/2022]

 
Scoția a dezvăluit propriul prototip de rachetă. Cum va fi folosită?
     
Scoția a dezvăluit propriul prototip de rachetă. Cum va fi folosită?

A fost dezvăluit primul prototip de rachetă în mărime naturală pentru lansarea de sateliți mici dintr-un port spațial din Highlands, Scoția. Orbex, cu sediul la Forres, a declarat că versiunea finală a rachetei Prime, lungă de 19 metri, va fi reutilizabilă și alimentată cu un biocombustibil regenerabil, biopropan. Rachetele vor fi lansate de la Space Hub Sutherland, care ar putea fi operațional mai târziu în acest an, informează BBC. Pentru ce a fost creat acest prototip de rachetă? Acest prototip de rachetă va fi supus testelor la o unitate de testare din Kinloss, Moray. Un plan separat de lansare a sateliților dintr-o locație din Shetland a făcut, de asemenea, un pas important înainte. SaxaVord UK Spaceport și Astra Space, cu sediul în SUA', au convenit să colaboreze la un program planificat de lansări de pe insula Unst. Portul spațial a obținut permisiunea de planificare la începutul acestui an. Micro-sateliți Astra Space a finalizat deja prima lansare comercială de rachetă de la Kodiak, în Alaska. Lansările de la SaxaVord ar putea începe anul viitor, în funcție de acordurile și aprobările pe care le va primi. Orbex, care are fabrici în Marea Britanie și Danemarca, intenționează să lanseze micro-sateliți de la Space Hub Sutherland, din apropierea Tongue. „Acesta este o piatră de hotar majoră pentru Orbex și evidențiază cât de înaintată este dezvoltarea”, a declarat Chris Larmour, de la Orbex. „Din exterior, ar putea arăta ca o rachetă obișnuită, dar în interior, Prime nu seamănă cu nimic altceva”, spune el. El a mai spus că printre inovațiile rachetei se numără utilizarea combustibililor cu emisii scăzute de carbon și motoare imprimate 3D. Cât valorează acest proiect? Agenția de dezvoltare Highlands and Islands Enterprise (HIE) conduce proiectul Sutherland, în valoare de 17 milioane de lire sterline. Consiliul Highlands a (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cât de haotică a fost faza timpurie a Sistemului Solar? „Totul pare să se fi ciocnit”
Cât de haotică a fost faza timpurie a Sistemului Solar? „Totul pare să se fi ciocnit”
Cercetătorii de la ETH Zurich și de la Centrul Național de Competență în Cercetare (NCCR) PlanetS au (...)
Antenele de satelit imprimate 3D pot fi realizate în spațiu cu ajutorul luminii solare
Antenele de satelit imprimate 3D pot fi realizate în spațiu cu ajutorul luminii solare
Antenele de satelit imprimate 3D pot fi făcute în spațiu cu ajutorul luminii solare, folosind o (...)
Mecanismele uimitoare care controlează zborul libelulelor
Mecanismele uimitoare care controlează zborul libelulelor
Având corpurile alungite, o imensă anvergură a aripilor și culori fascinante, libelulele sunt o (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY