ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 mai 2022

 
 

Descopera [14/05/2022]

 
Prețul benzinei a explodat în SUA. A ajuns la un nivel record
     
Prețul benzinei a explodat în SUA. A ajuns la un nivel record

Preţul mediu pentru un galon de benzină în SUA' a atins maximul istoric de 4,37 dolari, potrivit datelor AAA. Aceasta reprezintă o creştere faţă de media de 4,33 USD, preţul fiind cu aproximativ 1,41 USD pe galon mai mare decât nivelul observat acum un an, scrie Business Insider. Deşi datele culese la nivel naţional arată un nivel ridicat al preţurilor, costurile variază în continuare dramatic de la stat la stat. California se mândreşte cu cel mai mare preţ mediu, şoferii plătind aproximativ 5,84 USD per galon pentru benzină obişnuită. Hawaii şi Nevada oferă, de asemenea, preţuri medii peste 5 USD per galon. Cu toate acestea, anumite părţi din SUA', mai ales cele sudice, se bucură în continuare de preţuri mult mai accesibile la pompă. Georgia a înregistrat marţi cea mai scăzută medie, preţul per galon de benzină atingând aproximativ 3,90 USD. Missouri şi Oklahoma au urmat cu medii de aproximativ 3,93 USD şi, respectiv, 3,95 USD. Recordul vine pe fondul unui nou obstacol în redresarea pieţei de energie Preţurile gazelor au crescut pentru prima dată în martie, după ce SUA' şi aliaţii au anunţat sancţiuni majore asupra mărfurilor energetice ruseşti. Această evoluţie şi-a inversat cursul în ultimele săptămâni, cu toate acestea, insuficient pentru a reduce preţurile gazelor. Mai nou, creşterea preţurilor a devenit strâns legată de capacitatea rafinăriilor de procesare a ţiţeiului. Rafinăriile funcţionează aproape de capacitatea maximă, ceea ce înseamnă că sporirea aprovizionării cu ţiţei încă se confruntă cu probleme în drumul către consumatori. Cererea a crescut semnificativ şi în Europa, unde ţările care se bazau în mare măsură pe petrolul rusesc în urmă cu doar câteva luni încearcă să se îndepărteze rapid de petrolul legat de Kremlin, scrie Mediafax. Capacitatea de rafinare a ţiţeiului reprezintă noul blocaj care conduce la creşterea (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când îți este foame?
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când îți este foame?
Probabil că ați experimentat un sentiment de furie atunci când vă este foame. Senzația că stomacul (...)
Bateria care absoarbe CO2 atunci când se încarcă. Cum funcționează?
Bateria care absoarbe CO2 atunci când se încarcă. Cum funcționează?
Cercetătorii au dezvoltat bateria care absoarbe CO2 în timp ce se încarcă. Apoi, la descărcare, (...)
Gândurile despre gânduri intensifică depresia. Ce este ruminația și cum o combatem?
Gândurile despre gânduri intensifică depresia. Ce este ruminația și cum o combatem?
Mulți dintre tineri manifestă simptome de depresie. Gândirea ruminativă și chiar gândurile asociate (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY