ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 mai 2022

 
 

Descopera [13/05/2022]

 
O Biblie în miniatură, descoperită la Biblioteca Centrală din Leeds. Care este povestea sa?
     
O Biblie în miniatură, descoperită la Biblioteca Centrală din Leeds. Care este povestea sa?

Bibliotecarii de la Biblioteca Centrală din Leeds, Regatul Unit au profitat de perioada de restricții cauzate de pandemie pentru a cataloga și inventaria colecția de cărți rare și colecții speciale, printre care și o Biblie în miniatură. În cadrul acestui proces, au catalogat mai bine de 3000 de manuscrise uitate, printre care și o Biblie atât de mică încât este nevoie de o lupă pentru a o putea citi. Micul volum are doar 4,8 centimetri lungime și 3,3 lățime, dar cu toate acestea conține atât Vechiul cât și Noul Testament, printate pe 876 de pagini, indică The History Blog. A fost printată în 1911 ca o replică la Marea Biblie din 1539 – o alegere atât de ironică încât mai mult ca sigur a fost voită. Acest lucru se datorează faptului că Biblia a fost printată în 1539 la ordinul lui Thomas Cromwell care a emis o directivă ca toate bisericile să pună un exemplar al „celui mai mare volum în limba engleză” în locuri accesibile, astfel încât toți enoriașii să o poată citi. Aceste Biblii aveau să fie legate cu lanțuri de pupitre și amvon pentru a le ține în siguranță, lucru care i-a adus acestei Biblii denumirea de „Biblia Înlănțuită”. Biblia Înlănțuită Atunci când a fost printată, micuța carte a fost considerată a fi cea mai mică Biblie din lume, lucru care probabil că nu era adevărat, însă era în circulație. Rhian Isaac, bibliotecar senior și specialist în carte veche la Biblioteca din Leeds, este de părere că originile acesteia sunt un mister, de vreme ce a ieșit la iveală atunci când bibliotecarii au decis să inventarieze volumele în timpul carantinei cauzate de COVID-19. Întrebat de proveniența acesteia, specialistul a spus că nu este știută. „De fapt, totul este învăluit într-o umbră de mister. Multe obiecte din colecția noastră fie au fost aduse de-a lungul timpului, fie au fost donate”, a adăugat Isaac. „Oliver Twiss” O altă carte găsită în (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Un moment crucial în istoria omenirii. Când am putea deveni o specie interplanetară?
Un moment crucial în istoria omenirii. Când am putea deveni o specie interplanetară?
Specia noastră se confruntă cu un moment crucial în istoria omenirii. Fie dezvoltăm tehnologia (...)
Marlene Dietrich, actrița de origine germană care putea să frângă inima oricui
Marlene Dietrich, actrița de origine germană care putea să frângă inima oricui
Marlene Dietrich a fost o actriță de origine germană care prin frumusețea, vocea și eleganța sa, (...)
Vulcanii antici, sursă de apă pentru astronauți pe Lună? Indicii cruciale pentru viitoarele baze (...)
Vulcanii antici, sursă de apă pentru astronauți pe Lună? Indicii cruciale pentru viitoarele baze lunare
Așa-numitele mări ale Lunii sunt uscate, dar satelitul nostru ar putea găzdui încă lacuri (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY