ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 mai 2022

 
 

Radio Europa Liberă [13/05/2022]

 
Drepturile LGBT în Europa: clasamentul Rainbow Europe
     
Drepturile LGBT în Europa: clasamentul Rainbow Europe

Pe scara respectării drepturilor LGBT, dintr-un scor posibil de 100%, Moldova cu 21% se plasează mai bine decât România, cu 18%.   Rainbow... Curcubeul... Nume luat de la culorile drapelului mișcărilor care militează pentru drepturile LGBT. Ultimul raport anual al ILGA-Europe Rainbow Europe Map and Index analizează și clasifică drepturile LGBT în 49 de țări europene și ajunge la concluzia că în ultimele 12 luni situația arată a se îmbunătăți, în mare, pe continent, iar asta chiar în momentul în care guvernele și națiunile europene se regăsesc prinse într-o serie de crize, de la cea economică și sanitară la efectele războiului din Ucraina. Unele țări arată însă un regres față de anii precedenți. Alte rezultate sunt surprinzătoare. Astfel, pe scara respectării drepturilor homosexualilor, dintr-un scor posibil de 100%, Moldova cu 21% se plasează mai bine decât România, cu 18%. Nici o țară nu obține 100% din puncte, în schimb pe primul loc se situează și anul acesta Malta, cu 92% din totalul posibil. Malta a fost permanent în vârful clasamentului încă din 2016. Danemarca (74%) a urcat cu șapte locuri pentru a atinge locul doi în clasamentul din 2022. Motivul pentru saltul Danemarcei este că aceasta și-a completat lacunele din legislație, inclusiv legea egalității de tratament, care acoperă sănătatea, educația, ocuparea forței de muncă, furnizarea de bunuri și servicii, dar și codul penal pentru a include sexualitatea, identitatea de gen, expresia de gen și caracteristicile sexuale (SOGIESC) ca factori agravanți ai infracțiunilor motivate de ură. Belgia se plasează pe locul trei, cu 72%. Mai multe țări au făcut asemenea eforturi pentru egalitate, acordând recunoaștere și protecția cuvenite. Islanda a primit puncte datorită recunoașterii drepturilor părinților trans, printre altele, în timp ce Germania a introdus o lege care interzice (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Expertă de la București: Tiraspolul nu dorește să fie inclus în acțiuni militare contra Ucrainei.
Expertă de la București: Tiraspolul nu dorește să fie inclus în acțiuni militare contra Ucrainei.
Bună ziua, dragi ascultători! Sunt Lina Grâu și va prezint astăzi, la microfonul  Europei Libere, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY