ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 mai 2022

 
 

Descopera [13/05/2022]

 
O maimuță „hibridă” misterioasă îi îngrijorează pe cercetători. În ce pădure se ascunde?
     
O maimuță „hibridă” misterioasă îi îngrijorează pe cercetători. În ce pădure se ascunde?

O maimuță neidentificată, observată în Borneo, este un hibrid rar între două specii diferite care concurează pentru spațiul forestier, sugerează un nou studiu. Cercetătorii au ajuns la concluzia că „maimuța misterioasă” este probabil urmașa unei maimuțe proboscis (Nasalis larvatus) și a unui langur argintiu (Trachypithecus cristatus) – două specii înrudite care împart același habitat. Restricțiile impuse de Coronavirus i-au împiedicat pe cercetători să investigheze pădurea în care trăiește maimuța, așa că, în schimb, oamenii de știință au analizat fotografii care au început să apară pe rețelele de socializare în 2017. Maimuța a fost fotografiată inițial ca fiind juvenilă, dar fotografii mai recente, din 2020, arată că animalul este acum o femelă matură și este posibil să aibă un pui al ei. „Eram cu toții înmărmuriți” „Părea să alăpteze un pui”, a declarat co-autorul studiului Nadine Ruppert, primatolog la Universitatea de Științe din Malaezia, pentru Live Science. „Eram cu toții înmărmuriți”. În timp ce specii diferite nu produc de obicei descendenți viabili dacă se împerechează, speciile foarte apropiate se pot încrucișa ocazional în sălbăticie pentru a crea hibrizi. Cu toate acestea, speciile care se încrucișează între ele sunt, de obicei, similare și aparțin aceluiași grup evolutiv sau gen – nu și maimuțele proboscis și langurii. Maimuța hibridă a fost observată în apropierea râului Kinabatangan din Borneo, unde arealul maimuțelor proboscis și al langurilor se suprapune. Însă aceste două specii de maimuțe sunt vizibil foarte diferite. Maimuțele proboscis adulte au fețele rozalii cu nasuri alungite, în timp ce langurii adulți au fețele negre cu nasuri mai scurte și mai plate. Maimuțele proboscis sunt, de asemenea, mai mari. Maimuța misterioasă prezintă caracteristici de la două specii diferite Un mascul de maimuță proboscis poate crește până la 76 cm (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cât de haotică a fost faza timpurie a Sistemului Solar? „Totul pare să se fi ciocnit”
Cât de haotică a fost faza timpurie a Sistemului Solar? „Totul pare să se fi ciocnit”
Cercetătorii de la ETH Zurich și de la Centrul Național de Competență în Cercetare (NCCR) PlanetS au (...)
Antenele de satelit imprimate 3D pot fi realizate în spațiu cu ajutorul luminii solare
Antenele de satelit imprimate 3D pot fi realizate în spațiu cu ajutorul luminii solare
Antenele de satelit imprimate 3D pot fi făcute în spațiu cu ajutorul luminii solare, folosind o (...)
Mecanismele uimitoare care controlează zborul libelulelor
Mecanismele uimitoare care controlează zborul libelulelor
Având corpurile alungite, o imensă anvergură a aripilor și culori fascinante, libelulele sunt o (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY