ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 iulie 2022

 
 

Gazeta de Sud [12/05/2022]

 
Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţele definitive în Dosarul Colectiv
     
Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţele definitive în Dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone – actual primar al Sectorului 5 – a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Sentința vine la aproape şapte ani de la tragedia în urma căreia au murit 62 de oameni, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, el primise 8 ani și 6 luni de închisoare, scrie Hotnews. De altfel, majoritatea pedepselor au fost reduse de către Curtea de Apel București. Trei funcționari din primărie au fost achitați. La instanța de fond, doi dintre ei primiseră condamnări de 8, respectiv 7 ani de închisoare. Pedeapsă redusă la jumătate pentru primarul Piedone La instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti -, Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă magistrații Curții de Apel au admis, joi, apelul primarului şi au decis scăderea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare. În timpul procesului, jmagistrații Curții de Apel au eliminat forma agravantă a infracţiunii de abuz în serviciu de care era acuzat Piedone. Astfel, actualul primar al sectorului 5 a fost condamnat la patru ani închisoare pentru o infracţiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizaţia emisă de primărie pentru clubul Colectiv. El a fost achitat pentru altă infracţiune de abuz în serviciu: „(…) condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC Colectiv Club SRL).(…) interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
România, locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022
România, locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022
Lotul olimpic de matematică al României a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de (...)
De astăzi se circulă doar pe sens unic, pe câteva străzi din Craiova
De astăzi se circulă doar pe sens unic, pe câteva străzi din Craiova
Se circulă doar pe sens unic, începând de astăzi, pe câteva străzi din cartierul craiovean 1 Mai. (...)
„U“ Craiova a lansat campania Pre-Sale! Ce avantaj au cei care vor comanda tricoul oficial din acest (...)
„U“ Craiova a lansat campania Pre-Sale! Ce avantaj au cei care vor comanda tricoul oficial din acest sezon!
Acțiune inedită luată de Universitatea Craiova! Începând de ieri și până pe 8 iulie, clubul (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY