ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 ianuarie 2022

 
 

Descopera [15/01/2022]

 
Cercetătorii au descoperit că o boală autoimună poate duce la alta
     
Cercetătorii au descoperit că o boală autoimună poate duce la alta

Cercetătorii de la University of Colorado Anschutz Medical Campus au descoperit că o boală autoimună duce la alta. Oamenii de știință au descoperit în mod întâmplător că șoarecii cu poliartrită reumatoidă indusă de anticorpi în articulații au dezvoltat leziuni ale coloanei vertebrale similare cu cele din spondilartrita axială (AxSpA), care provoacă fuziunea vertebratelor și curbura sau îndoirea coloanei vertebrale. Studiul a fost publicat pe 4 ianuarie 2022 în revista Immune Network. „Rezultatele noastre sugerează că o boală autoimună, cum ar fi artrita inflamatorie, poate duce și la o boală autoimună secundară, cum ar fi AxSpA”, a spus autorul principal al studiului, Nirmal Banda, prof. dr. în divizia de reumatologie la Universitatea din Școala de Medicină din Colorado. Anticorpi anti-colagen sunt prezenți și la oamenii cu artrită „Această asociere interesantă a bolii se poate datora legării autoanticorpilor anti-colagen de coloana vertebrală sau unei anumite modificări ale sistemului imunitar care necesită investigații suplimentare”, a adăugat profesorul. Acești anticorpi anti-colagen sunt prezenți și la oamenii cu artrită și atacă direct cartilajul articulațiilor, astfel apărând inflamație și durere. Banda a observat că fiecare șoarece injectat cu artrită indusă de anticorpi de colagen (CAIA) a dezvoltat artrită și apoi curbura coloanei vertebrale în concordanță cu spondiloartrita axială. „Am început să observ creșterea rapidă a oaselor la nivelul coloanei vertebrale și fuziunea vertebrelor. Spațiile normale dintre vertebrele coloanei vertebrale în anumite locații au dispărut. Acest lucru este similar cu ceea ce se întâmplă la oamenii cu AxSpA”, a spus el. O boală autoimună duce la alta din cauza mediului în schimbare Legătura, a spus el, nu a fost făcută în niciun alt studiu pe care l-a văzut. „Cred că suntem primii care fac această (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cât de eficientă este a patra doză de vaccin împotriva variantei Omicron
Cât de eficientă este a patra doză de vaccin împotriva variantei Omicron
A patra doză a vaccinului anti-COVID-19 duce la creşterea anticorpilor la niveluri mai mari decât (...)
Prețul petrolului, cel mai mare din ultimii 7 ani
Prețul petrolului, cel mai mare din ultimii 7 ani
Prețul petrolului a crescut marți cu peste un dolar, atingând maximul ultimilor șapte ani, din (...)
Încrederea în guvernele lumii a atins un nivel minim
Încrederea în guvernele lumii a atins un nivel minim
Încrederea publică în guvernele care conduc democrațiile lumii a scăzut la un nou nivel minim din (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY