ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [15/01/2022]

 
Spitalul Militar din București a făcut prima prelevare de cord
     
Spitalul Militar din București a făcut prima prelevare de cord

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” anunţă că a realizat prima sa prelevare de cord, de la o tânără de 20 de ani aflată în moarte cerebrală, inima fiind transplantată la Spitalul Floreasca. Rinichii şi ficatul au ajuns la Institutul Clinic Fundeni, iar ţesuturile osoase şi tendinoase recoltate au fost predate către Banca de Os a Spitalului Clinic Colentina, de unde vor fi distribuite conform solicitărilor. Echipa medicală de la Spitalul Fundeni a avut un rol important în procedură. Potrivit unui comunicat de presă al spitalului, donatorul a fost o pacientă internată în stare critică în Secţia ATI, în vârstă de 20 de ani, declarată în moarte cerebrală, pe baza diagnosticelor formulate de o echipă medicală multidisciplinară, conform protocoalelor naţionale în vigoare. Familia tinerei şi-a dat acordul pentru donarea de organe. Echipa de prelevare Procedura de prelevare a început vineri dimineaţă, fiind realizată de echipe specializate de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca (Bucureşti), condusă de profesorul universitar dr. Horaţiu Moldovan, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tg Mureş (profesor universitar dr. Horaţiu Suciu), Institutul Clinic Fundeni, pentru recoltarea organelor interne (rinichi şi ficat), rinichii fiind prelevați de echipa condusă de dr. Mihai Adrian Dobra, recoltarea ficatului fiind realizată și sub coordonarea dr. Radu Zamfir, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, şi de la Spitalul Clinic Colentina, pentru recoltarea de ţesut osos, tendinos şi cartilagii, condusă de dr. Ştefan Păun. „După prelevare, cordul a ajuns să fie transplantat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, aceasta reprezentând o realizare a echipei medicale – reluarea activătăţii de transplant cardiac după o perioadă de 20 de ani de întrerupere. Rinichii şi ficatul au (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cinci victime în urma unui accident pe DN 7 în Vâlcea
Cinci victime în urma unui accident pe DN 7 în Vâlcea
Cinci persoane au fost rănite, aseară, în urma unui accident rutier petrecut pe DN 7 în județul (...)
15 sindicaliști de la STB au ieșit în traseu
15 sindicaliști de la STB au ieșit în traseu
Un număr de 15 vehicule se aflau în traseu sâmbătă dimineaţa, la ora 8:00, potrivit datelor oferite (...)
Carnavalul de la Rio se amână din cauza pandemiei
Carnavalul de la Rio se amână din cauza pandemiei
Festivităţile de Carnaval de la Rio de Janeiro şi Sao Paulo, prevăzute la sfârşitul lui februarie, (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY