ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 ianuarie 2022

 
 

Descopera [15/01/2022]

 
Portretul lui Mozart din copilărie s-a întors la Verona sub formă de clonă 3D
     
Portretul lui Mozart din copilărie s-a întors la Verona sub formă de clonă 3D

Portretul lui Mozart din copilărie, în care poartă o haină roșie și perucă albă, cântând la clavecin, a revenit la Verona sub formă de clonă: o copie în mărime naturală produsă dintr-o imagine gigapixel imprimată 3D. Portretul lui Mozart din copilărie a fost realizat de pictorul veronez Giambettino Cignaroli în 1770, pe vremea când Mozart, pe atunci în vârstă de doar 13 ani, călătorea în Italia. Pictura a rămas la Verona, mai întâi în colecția lui Pietro Lugiati timp de 18 ani, apoi în colecția Academiei Filarmonice din Verona până în 1856, atunci când a fost achiziționată de un colecționar din Viena, scrie The History Blog. S-a îndreptat din Austria în Franța după o vânzare din 1962 către un colecționar francez. Descendenții săi l-au vândut la licitație la Christie’s în Paris în 2019 pentru suma de 4 milioane de euro, de patru ori mai mult decât estimarea înainte de vânzare. Cum a fost copiat portretul lui Mozart? Actualul său proprietar, colecționarul privat care a plătit acele milioane în urmă cu doi ani, a permis ca originalul să fie expus anul trecut la Verona, la Galeria de Sculptură a Muzeului Castelvecchio. Compania tehnologică Haltadefinizione a primit permisiunea de a utiliza tehnologia proprie de scanare Gigapixel pentru a crea o versiune atât de fidelă lucrării originale încât să poată fi studiată de experți. Suprafața picturii a fost înregistrată cu un sistem robotizat, dezvoltat de Haltadefinizione împreună cu partenerul tehnologic Memooria, capabil să cartografieze lucrarea în toate formele sale datorită tehnologiilor de imagistică digitală concepute pentru monitorizarea picturilor. Procedura utilizată a făcut posibilă detectarea materialității lucrării și returnarea unei amprente tridimensionale cu o precizie de ordinul a zece microni. Datorită datelor obținute s-a putut implementa un proces inovator de imprimare 3D prin (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Filmele „Mission Impossible 7” și „Mission Impossible 8” ale lui Tom Cruise, amânate
Filmele „Mission Impossible 7” și „Mission Impossible 8” ale lui Tom Cruise, amânate
Paramount Pictures și Skydance au anunțat că atât cel de-al șaptelea, cât și cel de-al optulea (...)
De ce cred cercetătorii că ne așteaptă o „epidemie” de miopie
De ce cred cercetătorii că ne așteaptă o „epidemie” de miopie
Oamenii de știință avertizează cu privire la o posibilă viitoare „epidemie” de miopie după ce au (...)
Momentele cheie care au marcat domnia reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii
Momentele cheie care au marcat domnia reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este, în prezent, suverana a 53 de state, cunoscute sub (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY