ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 ianuarie 2022

 
 

Descopera [15/01/2022]

 
Roverul Perseverance s-a blocat. Ce dificultăți a întâmpinat vehiculul trimis de NASA pe Marte?
     
Roverul Perseverance s-a blocat. Ce dificultăți a întâmpinat vehiculul trimis de NASA pe Marte?

Perseverance s-a blocat din cauza unor pietricele, fapt ce îngreunează operațiunile derulate de NASA pe planeta Marte. Roverul Perseverance, care colectează mostre de rocă pentru a le readuce cândva înapoi pe Pământ, a început să întâmpine probleme la data de 29 decembrie 2021, după ce a extras o mostră dintr-o stâncă pe care echipa misiunii a numit-o „Issole”, relatează Live Science. Potrivit unui articol publicat de NASA, problema a apărut la dispozitivul care transferă burghiul și mostra din brațul de foraj al roverului într-un carusel din interiorul șasiului roverului pentru depozitare. În timpul transferului, senzorii din rover au înregistrat o frecare mai mare decât cea normală într-un moment neașteptat al procesului. Imaginile dezvăluite de Perseverance au dezvăluit problema Perseverance s-a blocat și a trimis o alertă înapoit pe Pământ. Operatorii au cerut mai multe date de la rover, dar acesta a avut nevoie de aproximativ o săptămână pentru a răspunde din cauza nepotrivirii dintre zilele marțiane și zilele Pământului, care limitează viteza cu care se pot transfera datele. Odată ce a primit datele, echipa a ordonat roverului să fie propriul său mecanic și să-și dezasambleze burghiul și brațul de foraj pentru a-și fotografia interiorul. Sursa foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS Imaginile rezultate au dezvăluit problema: o grămadă mică de pietricele se afla în interiorul „caruselului”. Aceste pietricele au căzut de pe eșantion în timpul transferului, astfel blocând atașarea corectă a burghiului în interiorul caruselului. Caruselul este proiectat să funcționeze chiar și cu câteva pietricele, însă cercetătorii de la NASA încearcă să găsească o soluție. Perseverance s-a blocat, dar NASA preferă să-l repare încet și sigur „Aceasta nu este prima problemă pe care o avem pe Marte, este doar cea mai recentă”, a scris Louise Jandura, (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cât de eficientă este a patra doză de vaccin împotriva variantei Omicron
Cât de eficientă este a patra doză de vaccin împotriva variantei Omicron
A patra doză a vaccinului anti-COVID-19 duce la creşterea anticorpilor la niveluri mai mari decât (...)
Prețul petrolului, cel mai mare din ultimii 7 ani
Prețul petrolului, cel mai mare din ultimii 7 ani
Prețul petrolului a crescut marți cu peste un dolar, atingând maximul ultimilor șapte ani, din (...)
Încrederea în guvernele lumii a atins un nivel minim
Încrederea în guvernele lumii a atins un nivel minim
Încrederea publică în guvernele care conduc democrațiile lumii a scăzut la un nou nivel minim din (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY