ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 ianuarie 2022

 
 

Descopera [15/01/2022]

 
Un hacker susține că a preluat controlul asupra mai multor mașini Tesla din lume
     
Un hacker susține că a preluat controlul asupra mai multor mașini Tesla din lume

Un hacker pe nume David Colombo susține că a descoperit o vulnerabilitate software care i-a permis să preia controlul asupra mai multor mașini Tesla din întreaga lume. Acesta a scris pe Twitter că a obținut „controlul complet, de la distanță, a peste 20 de mașini Tesla din zece țări și nu pare să existe nicio modalitate de a găsi proprietarii și de a îi anunța”. Tesla nu a confirmat și nici nu a infirmat hack-ul, dar Colombo a declarat că a luat legătura cu producătorul auto pentru a-l anunța despre la problemele de securitate. Colombo s-a grăbit să clarifice într-un tweet ulterior că „aceasta nu este o vulnerabilitate în infrastructura Tesla. De vină sunt proprietarii”, citează Futurism. Mai multe mașini Tesla din lume pot fi pornite de la distanță Colombo spune că și-a dat seama cum să dezactiveze Modul Sentry, o caracteristică de securitate care folosește numeroasele camere ale vehiculului pentru alerta cu privire la intruși, precum și cum să deschidă ușile și ferestrele. De asemenea, a susținut că a reușit să pornească Condusul fără cheie. „Da, aș putea să deblochez ușile și să încep să conduc mașina afectată”, a scris el într-un tweet. Dar, din fericire, să mergi cu ele într-o plimbare mai lungă părea imposibil. „Nu, nu pot interveni peste cineva care conduce (în afară de a porni muzica la volumul maxim sau de a mă juca cu luminile) și nici nu pot conduce aceste mașini Tesla de la distanță”, a scris el. Potrivit lui Colombo, Tesla este la curent cu vulnerabilitatea și va emite o actualizare. Sperăm că vom afla mai multe despre aceasta în curând. „Acest lucru va fi descris mai detaliat în articolul meu. Dar mă bucur să văd Tesla acționând acum”, a spus hackerul. Vă recomandăm să citiți și: O nouă fraudă cu smartphone-uri apare pe site-urile de anunțuri Producătorul de electronice care va face mașini electrice Codul sursă original al (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Un design inspirat de aripile de bufniță reduce poluarea fonică a avioanelor și turbinelor eoliene
Un design inspirat de aripile de bufniță reduce poluarea fonică a avioanelor și turbinelor eoliene
Țelul multor zone urbane este de a reduce poluarea fonică pe care o pot produce avioanele, (...)
Tulburarea de personalitate borderline s-ar putea transmite în familie
Tulburarea de personalitate borderline s-ar putea transmite în familie
Rudele celor care suferă de tulburarea de personalitate borderline (BPD) prezintă asemănări în (...)
Noi informații despre cum se mișcau dinozaurii, dezvăluite printr-un studiu muscular
Noi informații despre cum se mișcau dinozaurii, dezvăluite printr-un studiu muscular
O nouă cercetare coordonată de Universitatea din Bristol arată cum se mișcau dinozaurii sauropozi (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY