ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 ianuarie 2022

 
 

Jurnalmm [15/01/2022]

 
S-a aflat acum! Asta dublează riscul de a face o formă gravă de COVID! Descoperirea cercetătorilor este șocantă
     
S-a aflat acum! Asta dublează riscul de a face o formă gravă de COVID! Descoperirea cercetătorilor este șocantă

Oamenii de știință polonezi afirmă faptul că au descoperit o genă care-i face pe oameni să dezvolte forme grave de COVID-19. Descoperirea poate fi extrem de importantă pentru gestionarea pandemiei de acum înainte, deoarece aceste persoane au un risc mai mult decât dublu în a face o formă gravă.Această descoperire vine în contextul în care cercetătorii polonezi încercau să afle de ce rata mortalității cauzate de COVID-19 este mai mare în Europa Centrală și de Est. „După mai bine de un an şi jumătate de muncă, a fost posibil să identificăm o genă responsabilă pentru o predispoziţie de a dezvolta o formă gravă de COVID-19”, a transmis ministrul polonez al Sănătății, Adam Niedzielski. „Aceasta înseamnă că în viitor vom putea să identificăm persoanele cu o predispoziţie de a face o formă gravă de COVID-19″, completează ministrul. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Bialystok, care au constatat că gena este al patrulea cel mai important factor în determinarea unei forme grave a bolii. Alți factori importanți țin de vârstă, greutate, sex sau comorbidități. Această genă este prezentă în rândul a 14% din populația poloneză, față de 8-9% în întregul continent European sau 27% în India sau Asia de Sud. Aceste date au fost culese de către profesorul universitare Marcin Moniuszko, responsabilul de proiect. O șansă pentru o protecție mult mai bună Descoperirea a fost făcută în urma a 18 luni de cercetare a peste 1.500 de pacienți care au trecut prin boala COVID-19.„De la începutul pandemiei am încercat să înțelegem de ce, chiar și în rândul persoanelor cu o vârstă similară, unele sunt infectate cu o formă asimptomatică în timp ce altele se luptă pentru viața lor”, a transmis purtătorul de cuvânt al universității. Polonia a depășit 100.000 de morți cauzate de COVID-19, aflându-se printre primele 20 de state din lume (...)

cititi articolul complet în Jurnalmm


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Jurnalmm +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY