ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 ianuarie 2022

 
 

Ziarul Clujean [14/01/2022]

 
Val de nemulțumiri în rândul elevilor. Bursele, acordate mai greu
     
Val de nemulțumiri în rândul elevilor. Bursele, acordate mai greu

Nevoia elevilor de a fi susținuți este una prea bine cunoscută, dar ce se întâmplă când statul încearcă sa limiteze resursele? Cu siguranță, bursele reprezintă un mijloc de motivare a elevilor, un mijloc prin care aceștia se simțeau susținuți de către autorități, iar măsura de mărire a mediei de la care se acordă bursa are, fără îndoială, efecte dramatice. Această măsură a provocat un val de nemulțumiri în rândul elevilor, care par a-și pierde încrederea în cei care ar trebui să îi încurajeze și care ar trebui să le ofere cele mai bune condiții de învățare pentru a obține performanța. Odată cu reapariția problemei burselor, prin ridicarea pragului minim la media de 9.50, nemulțumirea elevilor față de cum este organizat acest an școlar este mai mare ca niciodată, iar acest lucru este evident. Începând din toamna anului trecut Consiliul Elevilor a militat pentru majorarea burselor, a căror prag era mult prea nesemnificativ în raport cu cerințele unui elev din județul nostru, indiferent că acesta studia în urban sau rural, de multe ori simpla achiziționare a rechizitelor depășind suma alocată unui elev. “Bursa ar trebui să reprezinte o motivație pentru elevi și, în cazul burselor de studiu, un sprijin financiar. Este suficient sa luăm de exemplu un copil care ar fi eligibil pentru bursa de studiu, dar și pentru cea de merit…care e diferența? Nici una. Sunt de părere că cei care beneficiază de bursa de studiu au nevoie de mai mult decat 200 de lei.” spune Carla Pădurean, președintele Consiliului Școlar din Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca. Deoarece învățământul online a avut un impact enorm asupra procesului educațional, măsura pe care o propun reprezentanții elevilor clujeni este aceea de a se ridica pragul de acordare a burselor la media 9 de la 8,50 în momentul de față și de a se păstra inițiativa dublării sumei de bani primite de (...)

cititi articolul complet în Ziarul Clujean


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Ziarul Clujean +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY