ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 ianuarie 2022

 
 

Descopera [14/01/2022]

 
Câți dintre copiii români sunt preocupați de calitatea aerului pe care îl respiră
     
Câți dintre copiii români sunt preocupați de calitatea aerului pe care îl respiră

Cei mai mulți dintre copiii români, 67%, sunt îngrijorați de calitatea aerului, iar trei sferturi sunt dispuși să facă schimbări în viața lor pentru a reduce daunele aduse mediului, arată datele unui studiu realizat de Salvați Copiii România. Potrivit studiului, cei mai mulți dintre copiii din România, 71%, sunt interesați de problemele de mediu, două treimi (68%) consideră că este ușor să aleagă soluții ecologice în viața de zi cu zi și că sunt în măsură să influențeze politicienii pentru a preveni și reduce problemele climatice și de mediu (65%). Totuși, mai puțin de jumătate dintre copii consideră că primesc suficiente informații despre probleme climatice și de mediu la școală (42%). România este percepută de copii ca fiind mai puțin responsabilă decât alte țări în lupta împotriva schimbărilor climatice, o cotă mică de încredere fiind acordată politicienilor: doar 30% dintre copii consideră că politicienii pot preveni și reduce problemele climatice și de mediu. „Schimbările climatice sunt legate de probleme mai ample” Principalul subiect de interes este poluarea aerului (64%), pentru care se înregistrează cel mai înalt nivel de cunoștințe deja deținut. Defrișarea este principala problemă pentru care copiii doresc ca guvernul român să ia măsuri imediate (32%). Urmează deșertificarea, încălzirea globală și risipa de alimente. Școala este principalul loc de învățare despre mediu și climă, 76% dintre copii aleg această opțiune. Cercetarea indică faptul că cu cât școala oferă mai multe informații, cu atât crește preocuparea copiilor pentru toate probleme de mediu. De asemenea, 41% dintre copii acordă un rol de informare rețelelor sociale, în timp ce 49% declară că au participat la cursuri de educație ecologică la școala lor, iar 83% dintre ei doresc să participe la astfel de cursuri. Studiul arată că fetele sunt cu 10% mai dornice să învețe la (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Un design inspirat de aripile de bufniță reduce poluarea fonică a avioanelor și turbinelor eoliene
Un design inspirat de aripile de bufniță reduce poluarea fonică a avioanelor și turbinelor eoliene
Țelul multor zone urbane este de a reduce poluarea fonică pe care o pot produce avioanele, (...)
Tulburarea de personalitate borderline s-ar putea transmite în familie
Tulburarea de personalitate borderline s-ar putea transmite în familie
Rudele celor care suferă de tulburarea de personalitate borderline (BPD) prezintă asemănări în (...)
Noi informații despre cum se mișcau dinozaurii, dezvăluite printr-un studiu muscular
Noi informații despre cum se mișcau dinozaurii, dezvăluite printr-un studiu muscular
O nouă cercetare coordonată de Universitatea din Bristol arată cum se mișcau dinozaurii sauropozi (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY