ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 ianuarie 2022

 
 

Descopera [14/01/2022]

 
Sursa tuturor stelelor din apropierea Pământului. „Aceasta este cu adevărat o poveste a originii”
     
Sursa tuturor stelelor din apropierea Pământului. „Aceasta este cu adevărat o poveste a originii”

Pământul se află într-un vid cu o lățime de 1.000 de ani-lumină, care este înconjurat de mii de stele tinere. Totuși, cum s-au format aceste stele? Într-o lucrare apărută în Nature, astronomii de la Centrul pentru Astrofizică | Harvard & Smithsonian (CfA) și Institutul de Știință al Telescopului Spațial (STScI) reconstituie istoria evolutivă a cartierului nostru galactic, arătând cum un lanț de evenimente început cu 14 milioane de ani în urmă a dus la crearea unei bule vaste care este sursa tuturor stelelor tinere din apropiere. „Aceasta este cu adevărat o poveste a originii; pentru prima dată putem explica cum a început formarea tuturor stelelor din apropiere”, spune astronomul și expertul în vizualizarea datelor Catherine Zucker. Sursa tuturor stelelor apropiate este Bula Locală Figura centrală a lucrării, o animație spațio-temporală 3D, dezvăluie că toate stelele tinere și regiunile de formare stelară de pe o rază de 500 de ani-lumină în jurul Pământului sunt situate pe suprafața unei bule gigantice cunoscute sub numele de Bulă Locală. Deși astronomii știu de existența sa de zeci de ani, oamenii de știință pot acum să vadă și să înțeleagă începuturile bulei și impactul acesteia asupra gazului din jurul ei, conform Phys.org. Folosind o mulțime de noi date și tehnologii, animația spațiu-timp arată cum o serie de supernove care s-au declanșat pentru prima dată acum 14 milioane de ani au împins gazul interstelar în exterior, astfel creând o structură asemănătoare cu o bulă, cu o suprafață pregătită pentru formarea stelelor. Astăzi, șapte bine-cunoscute regiuni de formare a stelelor sau nori moleculari (regiuni dense din spațiu unde se pot forma stelele) stau pe suprafața bulei. Bula nu este latentă și continuă să crească „Am calculat că aproximativ 15 supernove au dispărut de-a lungul a milioane de ani pentru a forma Bula Locală pe (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Filmele „Mission Impossible 7” și „Mission Impossible 8” ale lui Tom Cruise, amânate
Filmele „Mission Impossible 7” și „Mission Impossible 8” ale lui Tom Cruise, amânate
Paramount Pictures și Skydance au anunțat că atât cel de-al șaptelea, cât și cel de-al optulea (...)
De ce cred cercetătorii că ne așteaptă o „epidemie” de miopie
De ce cred cercetătorii că ne așteaptă o „epidemie” de miopie
Oamenii de știință avertizează cu privire la o posibilă viitoare „epidemie” de miopie după ce au (...)
Momentele cheie care au marcat domnia reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii
Momentele cheie care au marcat domnia reginei Elisabeta a-II-a a Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este, în prezent, suverana a 53 de state, cunoscute sub (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY