ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 ianuarie 2022

 
 

Descopera [14/01/2022]

 
Scheletul unui cal din Pompeii, restaurat și expus după decenii de neglijență
     
Scheletul unui cal din Pompeii, restaurat și expus după decenii de neglijență

Scheletul deteriorat al unui cal găsit în Pompeii în 1938, expus la fața locului, este în curs de restaurare. Calul a fost dezgropat de arheologul Amedeo Maiuri, directorul al Parcului Arheologic Pompeii din 1924 și până în 1961, într-o zonă de la sud de Via dell’Abbondanza despre care se crede că ar fi fost un grajd, relatează The History Blog. Săpăturile din Pompeii au scos la iveală o mică structură pătrată de zidărie, probabil o iesle. La puțină distanță a apărut craniul unui ecvideu, urmat de gât și vertebre. Sub acestea a fost găsit restul corpului (coastele și picioarele). Era un cal de 1,34 metri înălțime la greabăn, care era folosit pentru a transporta mărfuri. Scheletul unui cal care a fost neglijat timp de circa 80 de ani Abordarea acestor descoperiri la acea vreme a fost prezentarea lor în contextul original în care au fost găsite, în concordanță cu efortul de a transforma situl arheologic din Pompeii într-un mare muzeu în aer liber. Scheletul calului a fost așadar montat în picioare pe un suport metalic. A fost lăsat acolo și neglijat timp de zeci de ani. Unele dintre oase s-au degradat, iar suportul metalic a oxidat, pătând oasele care intrat în contact cu acesta. Tehnologia modernă va ajuta la remedierea acestor erori curatoriale istorice. Scheletul a fost deja scanat cu laser pentru a crea un model 3D complet. Modelul va fi apoi folosit ca ghid pentru scheletul care urmează să fie dezasamblat, astfel încât oasele să poată fi restaurate, curățate și stabilizate. Bucățile lipsă, dacă va fi posibil, vor fi imprimate 3D și puse la locul potrivit. Întregul cal va fi apoi reasamblat într-o poziție corectă din punct de vedere științific pe un nou suport, din materiale noi, mult mai potrivite microclimatului. Poate cea mai interesantă parte a planului este crearea unui model tactil imprimat 3D al calului pentru (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Încep testele pe voluntari ale vaccinului anti-Omicron făcut de Pfizer. Participă și persoane (...)
Încep testele pe voluntari ale vaccinului anti-Omicron făcut de Pfizer. Participă și persoane nevaccinate
Compania Pfizer anunță că va începe testele pe voluntari ale vaccinului anti-COVID dedicat (...)
Rușii efectuează exerciţii militare de amploare în Marea Neagră
Rușii efectuează exerciţii militare de amploare în Marea Neagră
Rusia efectuează exerciţii militare de amploare în mai multe zone din lume, inclusiv în Marea (...)
Omicron rezistă mai mult pe plastic şi pe piele decât variantele anterioare ale coronavirusului
Omicron rezistă mai mult pe plastic şi pe piele decât variantele anterioare ale coronavirusului
Varianta Omicron a coronavirusului poate supravieţui mai mult decât versiunile anterioare pe (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY