ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [14/01/2022]

 
Acordarea burselor, printre temele de discuție dintre premier și reprezentanții elevilor
     
Acordarea burselor, printre temele de discuție dintre premier și reprezentanții elevilor

Acordarea burselor și aplicarea măsurile de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19 în școli sunt printre temele discutate la întâlnirea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor. Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-au întâlnit astăzi cu o delegație a Consiliului Național al Elevilor, pentru a discuta despre acordarea burselor și aplicarea măsurile de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19 în școli. Cu această ocazie, a fost analizat rolul pe care îl au bursele școlare pentru stimularea performanței în educație și a oferi, totodată, sprijinul necesar elevilor care se confruntă cu probleme sociale. Cuantumul burselor Reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului Național al Elevilor au evidențiat importanța burselor de merit pentru motivarea elevilor, în spiritul recunoașterii rezultatelor activității de studiu. Guvernul susține continuarea politicii de creștere semnificativă a cuantumului burselor elevilor, a numărului beneficiarilor, precum și a nivelului de adecvare a acestora la obiectivele asumate pentru fiecare tip de bursa: stimularea învățării, încurajarea performanței și excelenței, susținerea competiției și, pe de altă parte, sprijinul acordat elevilor aflați în dificultate, din perspectiva socială sau medicală. Fondul de burse, care a crescut de patru ori față de anul 2020, va fi utilizat integral pentru plata burselor elevilor, fie că sunt burse acordate olimpicilor, burse de merit, de studiu, sociale, profesionale sau bani de liceu. ”Vrem să încurajăm performanța și garantarea șanselor reale la educație, tuturor copiilor, fără discriminare. De accesul la educație depinde succesul în viață al viitorului adult. Susținem elevii performanți să continue și să aprofundeze studiile. În același timp, prin acordarea de burse (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):



Trimite Email  
 
Primarul Iașului, anchetat într-un dosar legat de o afacere imobiliară
Primarul Iașului, anchetat într-un dosar legat de o afacere imobiliară
Procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață în biroul primarului din Iași, Mihai Chirica, (...)
Dolj: Tânără moartă după ce mașina în care era s-a răsturnat
Dolj: Tânără moartă după ce mașina în care era s-a răsturnat
O tânără de 22 de ani din comuna Valea Stanciului a murit în această dimineață, după ce mașina în (...)
Adolescentă lovită de locomotivă în Gara Bacău
Adolescentă lovită de locomotivă în Gara Bacău
O adolescentă de 13 ani a fost accidentată, marţi seară, de o locomotivă în Gara CFR Bacău, (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY