ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 ianuarie 2022

 
 

GiurgiuPeSurse [14/01/2022]

 
Măsuri propuse de către deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela Horga, pentru reducerea facturilor la energie şi gaze
     
Măsuri propuse de către deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela Horga, pentru reducerea facturilor la energie şi gaze

În criza din energie avem câteva măsuri fiscale și una socială care trebuie adoptate cât mai repede și care doar se discută și se propun în spațiul public, dar miniștrii respectivi nu trec la treabă, deși ar trebui să o facă pentru că atât Ministrul Finantelor, responsabil de măsurile fiscale, cât și cel al Muncii, responsabil de măsurile sociale pentru consumatorul vulnerabil, trebuie să le inițieze și să își facă treaba concret, nu doar prin declarații publice. 1. Se discută în spațiul public, doar declarativ ce e drept, pentru că ministrul Finanțelor nu știu ce așteaptă, de TVA redus la energie și gaz de 5% sau 0%. O măsură utilă pe care o susțin și am sustinut-o de la bun început, ușor de aplicat și cu efecte imediate. Însă această măsură, de natură fiscală trebuie inițiată de PSD și trebuia notificată deja Comisia Europeană de MFP. Iar dacă discutăm de TVA 0%, Ministrul Finanțelor trebuia până acum să ceară acordul Comisiei Europene și derogare de la directiva TVA care prevede că pragul poate fi redus până la 5%, așa cum au făcut deja miniștrii finanțelor din Cehia și Polonia! Ce a făcut până acum într-o problemă atât de importantă?! Deci, ce așteaptă Ministerul Finantelor?! 2. Vouchere pentru consumatorul vulnerabil – măsură socială, trebuie inițiata de ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, care din nou este doar anunțată, dar nimic concret. 3. Impozitarea profiturilor extraordinare ale companiilor producatoare din energie la un plafon mai scăzut decât cel actual și un altul diferențiat pentru combustibilii fosili, astfel încât din aceste venituri bugetare să se poată finanța măsurile fiscale și de plafonare atât pentru IMM-uri cât și pentru persoane fizice – din nou, o măsură fiscală pe care Ministerul Finantelor Publice trebuie să o inițieze cât mai rapid. 4. Eliminarea plății certificatelor verzi și a bonusului de cogenerare pentru TOATE (...)

cititi articolul complet în GiurgiuPeSurse


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: GiurgiuPeSurse +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY