ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [14/01/2022]

 
Craiova: „Secvențe din bucătăria tradițională“, în Galeriile „Cromatic“
     
Craiova: „Secvențe din bucătăria tradițională“, în Galeriile „Cromatic“

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj deschide, la Galeriile „Cromatic“ale instituției, expoziția de fotografie „Secvențe din bucătăria tradițională“, ce cuprinde imagini cu preparate tradiționale care s-au regăsit pe mesele „Dolju-n bucate“ de-a lungul timpului. Fiecare comunitate rurală, care s-a implicat în realizarea momentelor „Dolju-n bucate“ alături de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, s-a reprezentat prin preparate tradiționale specifice acestui județ, Olteniei, dar și altor regiuni românești sau românilor de peste Prut. Din 2014, proiectul „Dolju-n bucate“ a implicat îndeosebi comunitatea locală, cetăţenii fiind primii susţinători ai acestuia. Importante momente „Dolju-n bucate“ s-au organizat în colaborare cu localitățile: Dăbuleni, Calafat, Bârca, Urzicuţa, Giurgița, Izvoare, Pielești, Grecești, Cernătești, Ghidici, Maglavit, Mischii, Bratovoești, Afumați, Forumul de Prietenie Româno – Macedonean,Casa de Cultură „Amza Pellea“ din Băilești, A.T.R.ECO, Asociaţia Vlahilor din Bulgaria, asociațiile studențești de la Facultățile de Litere și Horticultură din cadrul Universității din Craiova, Asociația Studenților Basarabeni din Craiova,Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Vizitatorii Galeriilor „Cromatic“ vor putea vedea, pe lângă expoziția „Secvențe din bucătăria tradițională“, și expoziția de pictură „În lumina sărbătorilor de iarnă“, cu lucrări realizate în cadrul Taberei Internaționale de Pictură și Sculptură „Mișcare sufletească“, organizată de Ilinca Butucea, artist plastic și designer vestimentar. Intrarea la expoziție este liberă, iar accesul este permis în grupuri de maximum 4 persoane, cu obligativitatea purtării măștii (de tip medical sau FFP2) pe toată durata vizitei, zilnic, în intervalul orar 10:00 – 16:00. De asemenea, lucrările vor mai (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):



Trimite Email  
 
19.371 de cazuri noi de COVID-19 în România
19.371 de cazuri noi de COVID-19 în România
În total, până astăzi, 22 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.003.041 de cazuri (...)
311 cazuri noi de COVID-19 în Dolj
311 cazuri noi de COVID-19 în Dolj
Prefectura Dolj a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte 311 cazuri noi de (...)
Italia: Aproape 2.000 de medici şi dentişti nevaccinați, suspendați
Italia: Aproape 2.000 de medici şi dentişti nevaccinați, suspendați
Aproape 2.000 de medici şi dentişti din Italia au fost suspendaţi din activitate vineri pentru că (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY