ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [14/01/2022]

 
Serviciile speciale ruse pregătesc o provocare contra propriilor soldați din Transnistria
     
Serviciile speciale ruse pregătesc o provocare contra propriilor soldați din Transnistria

Serviciile secrete militare ucrainene au declarat vineri că serviciile speciale ruse pregătesc ceea ce au numit „provocări” împotriva militarilor ruși aflați în regiunea separatistă moldovenească Transnistria pentru a acuza Ucraina, transmite Reuters.Într-un comunicat, a precizat că provocările ar putea fi îndreptate împotriva unor depozite de artilerie ale forțelor armate ruse. Ucraina a fost lovită vineri de un atac cibernetic masiv, prin care cetățenii acestei țări au fost avertizați să „se teamă și să se aștepte la ce este mai rău”. De menționat că, în privința intențiilor lui Vladimir Putin cu Ucraina, printre scenariile posibilese numără și unele care includ folosirea regiunii transnistrene și a forțelor ruse de acolo. Incidentul informatic vine în contextul în care nu s-a ajuns la niciun progres în cadrul întâlnirilor dintre Rusia și statele occidentale, care se tem că Moscova ar putea lansa un nou atac asupra unei țări pe care a mai invadat-o în 2014. „Sunetul tobelor de război este puternic”, a declarat, plastic, un diplomat american de rang înalt. Moscova mută soldați din Orientul Îndepărtat, probabil în Ucraina Rusia neagă planurile de a ataca Ucraina, dar spune că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă nu sunt îndeplinite cererile, inclusiv o promisiune a alianței NATO de a nu admite niciodată Kievul. Rusia a spus că trupele din estul său îndepărtat vor exersa deplasarea în zone militare îndepărtate pentru exerciții, ca parte a unei inspecții. Imagini ale Ministerului Apărării publicate de agenția de știri RIA au arătat numeroase vehicule blindate și alte echipamente militare încărcate în trenuri în Districtul Militar de Est. „Aceasta este probabil o acoperire pentru unitățile care sunt mutate spre Ucraina”, a declarat Rob Lee, analist militar și membru al Institutului de Cercetare a Politicilor Externe cu (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Horoscop
Horoscop
BerbecAi o zi dinamică, în care vei reuși să te bucuri de popularitate, de admirația celor cu care (...)
Bancul zilei
Bancul zilei
Ion stătea pe deal cu un bumerang în mână şi cu faţa plină de sânge.Se apropie Văsălie:– Ce faci, (...)
Claudiu Manda, reales în funcția de coordonator din partea Grupului Socialiștilor și Democraților în Comisia de Control (...)
Claudiu Manda, reales în funcția de coordonator din partea Grupului Socialiștilor și Democraților în Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European
Claudiu Manda a fost reales, în unanimitate, în funcția de coordonator din partea Grupului (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY