ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [14/01/2022]

 
Craiova. A început decolmatarea canalului Şerca
     
Craiova. A început decolmatarea canalului Şerca

Primăria Craiova a dat ordinul de începere a lucrărilor de decolmatare a canalului Şerca. Canalul pârâului Şerca are aproape 8 kilometri, se află în zona de luncă joasă a râului Jiu și prezintă colmatare din cauza depunerilor de material în timpul viiturilor, din prăbuşirea taluzurilor sau prin acumularea de diverse deşeuri şi corpuri străine, potrivit municipalităţii. Aşa că a fost demarată o procedură de achiziţie a lucrărilor de decolmatare. Licitaţia a fost lansată în octombrie 2021, contractul de lucrări a fost atribuit pe 24 decembrie, iar execuţia a demarat în aceste zile. Lucrările au ca scop „eliminarea pericolului obturării acestuia prin îndepărtarea aluviunilor şi a mizeriei devărsate de ploi şi alte acţiuni ale locuitorilor din zona canalului Șerca“, după cum susținea primăria în caietul de sarcini. Demararea lucrărilor a fost anunţată chiar de primarul Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina sa de socializare. „Au început lucrările de decolmatare a canalului de preluare și acumulare Șerca, din partea de sud a orașului. Se vor executa lucrări specifice de decolmatare, curățare canal, taluzare maluri și transport deșeuri rezultate din decolmatare, pe o suprafață de aproximativ 8 kilometri. Canalul Șerca deservește o suprafață extinsă de terenuri și zone locuite aferente cartierelor Brestei și Popoveni și colectează apele pluviale și cele de suprafață rezultate în urma precipitațiilor și intemperiilor. Scopul acestei acțiuni este acela de a asigura curgerea naturală prin canal a apelor preluate și de a preveni inundațiile“, a scris, pe Facebook, edilul Craiovei. Cât costă decolmatarea canalului Şerca A început decolmatarea canalului Şerca. Lucrările sunt executate de firma Romwaclean Construct SRL, din Piteşti, specializată în servicii de ecologizare, decolmatare lacuri şi bălţi, curăţare şi dragare ape interioare, bălţi, canale şi lacuri. (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Anglia va renunța la testarea obligatorie a călătorilor vaccinați
Anglia va renunța la testarea obligatorie a călătorilor vaccinați
Guvernul britanic a anunţat luni că ridică cerinţa de a se efectua un test COVID-19 pentru (...)
Ninsori abundente în Grecia
Ninsori abundente în Grecia
O pătură groasă de zăpadă s-a aşternut luni peste Grecia, de la Acropola din Atena până la insulele (...)
George Simion, stropit cu cerneală la o manifestație neautorizată la Iaşi
George Simion, stropit cu cerneală la o manifestație neautorizată la Iaşi
Copreşedintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi, în timpul (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY