ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [14/01/2022]

 
Peste o sută de percheziții la traficanți de arme
     
Peste o sută de percheziții la traficanți de arme

Poliţia Română a anunţat, vineri, că a coordonat Operaţiunea CONVERSUS derulată la nivel european, care a avut ca scop combaterea traficului cu arme. Au fost indisponibilizate peste 1.500 de arme de alarmare şi semnalizare, care se pot modifica în arme letale, dar şi muniţie. Peste 260 de percheziţii au fost făcută în mai multe ţări, o sută dintre ele în România. Poliția Română a condus o operațiune la nivel european, pentru prevenirea și combaterea traficului cu arme, în special a celor de alarmare și semnalizare, care se pot modifica în arme letale. În țările participante, au fost indisponibilizate 1.534 de arme deținute ilegal. Operațiunea s-a desfășurat pe parcursul anului 2021 și la începutul anului 2022, fiind concretizată prin acțiunea conjugată realizată în perioada 13 – 17 decembrie 2021, sub coordonarea EUROPOL, în colaborare cu EUROJUST și Comisia Europeană. Activitățile au vizat scoaterea din circuitul ilegal a armelor neletale, care se pot modifica în arme letale, precum și combaterea traficului ilicit cu acestea. La nivel european, operațiunea a condus la indisponibilizarea a 1.534 de arme letale și neletale, deținute ilegal, ca urmare a punerii în aplicare a peste 260 de mandate de percheziție domiciliară. Au mai fost indisponibilizate 17.464 de bucăți de cartușe, de diferite calibre, precum și 6.550 de kilograme de articole pirotehnice, toate deținute ilegal. Captură de proporții În România, polițiștii structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase au pus în executare 108 mandate de percheziție domiciliară, fiind indisponibilizate 273 de arme neletale, supuse autorizării, dintre care 131 de pistoale cu gaze, având destinația autoapărare și 142 de arme cu aer comprimat, destinate tirului sportiv (una modificată artizanal în armă letală), 10 arme letale, 12.822 de cartușe de diferite calibre și 6.550 de (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Anglia va renunța la testarea obligatorie a călătorilor vaccinați
Anglia va renunța la testarea obligatorie a călătorilor vaccinați
Guvernul britanic a anunţat luni că ridică cerinţa de a se efectua un test COVID-19 pentru (...)
Ninsori abundente în Grecia
Ninsori abundente în Grecia
O pătură groasă de zăpadă s-a aşternut luni peste Grecia, de la Acropola din Atena până la insulele (...)
George Simion, stropit cu cerneală la o manifestație neautorizată la Iaşi
George Simion, stropit cu cerneală la o manifestație neautorizată la Iaşi
Copreşedintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi, în timpul (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY