ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 24 ianuarie 2022

 
 

Descopera [14/01/2022]

 
Cercetătorii au găsit o nouă cale pentru a regla nivelul de zahăr din sânge
     
Cercetătorii au găsit o nouă cale pentru a regla nivelul de zahăr din sânge

Descoperirea insulinei acum 100 de ani a deschis o ușă care a adus viață și speranță pentru milioane de oameni cu diabet. De atunci, insulina, produsă în pancreas, a fost considerată mijlocul principal de tratare a afecțiunilor în cadrul cărora crește nivelul de zahăr din sânge (glucoza). Acum, oamenii de știință de la Institutul Salk au descoperit o a doua moleculă, produsă în țesutul adipos, care, la fel ca insulina, reglează puternic și rapid glicemia, scrie Medical Xpress. Descoperirea lor ar putea duce la dezvoltarea de noi terapii pentru tratarea diabetului și, de asemenea, pune bazele unor noi căi promițătoare în cercetarea metabolismului. Studiul, care a fost publicat în Cell Metabolism pe 4 ianuarie 2022, arată că un hormon numit FGF1 reglează glicemia prin inhibarea defalcării grăsimilor (lipoliza). Hormonii responsabili de reglarea glicemiei La fel ca insulina, FGF1 controlează glicemia prin inhibarea lipolizei, dar cei doi hormoni fac acest lucru în moduri diferite. Important, această diferență ar putea permite utilizarea FGF1 pentru a scădea în siguranță și cu succes glicemia la persoanele care suferă de rezistență la insulină. „Găsirea unui al doilea hormon care suprimă lipoliza și scade glucoza este o descoperire științifică. Am identificat un nou factor în reglarea lipolizei grăsimilor, care ne va ajuta să înțelegem cum sunt gestionate depozitele de energie în organism”, spune coautorul principal și profesorul Ronald Evans, titular al Catedrei March of Dimes în Biologie Moleculară și Dezvoltare. Când mâncăm, grăsimile bogate în energie și glucoza intră în sânge. Insulina transportă în mod normal aceste substanțe nutritive către celulele din mușchi și țesutul adipos, unde sunt fie utilizate imediat, fie depozitate pentru utilizare ulterioară. O reacție în lanț La persoanele cu rezistență la insulină, glucoza nu (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Vidul legislativ, exploatat cu succes, a dus la Mica Unire a lui Cuza
Vidul legislativ, exploatat cu succes, a dus la Mica Unire a lui Cuza
Anul 1848. Europa este, din nou, în fierbere. Au loc numeroase revoluţii, impulsionate de ideile (...)
Românii vor să se odihnească mai mult în acest an
Românii vor să se odihnească mai mult în acest an
În 2022, mulți angajați români vor să își rezerve mai mult timp pentru odihnă, după un 2021 în care (...)
Acţiunile Netflix au atins cel mai slab nivel din iunie 2020. Care sunt motivele?
Acţiunile Netflix au atins cel mai slab nivel din iunie 2020. Care sunt motivele?
Acţiunile Netflix s-au prăbuşit cu peste 20% în şedinţele after-hours de tranzacţionare şi au ajuns (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY