ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 18 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [14/01/2022]

 
Hackerii din Coreea de Nord au furat în 2021 criptomonede de 400 milioane de dolari
     
Hackerii din Coreea de Nord au furat în 2021 criptomonede de 400 milioane de dolari

Hackerii din Coreea de Nord, care în ultimii ani au fost în centrul unor atacuri de răsunet, au furat anul trecut active digitale în valoare de 400 milioane dolari în șapte atacuri asupra unor platforme de criptomonede, arată un raport al companiei de analiză Chainalysis. Atacurile au fost, cel mai probabil, efectuate de faimosul grup denumit Lazarus, scrie Hotnews. Pentru hackerii din Coreea de Nord a fost unul dintre cei mai productivi ani, iar atacurile au vizat în special firme de investiții și burse centralizate de criptomonede. Raportul Chainalysis spune că în 2020 au fost patru atacuri mari, iar în 2021 au fost șapte, în timp ce valoarea criptomonedelor extrase a crescut cu 40%. Hackerii au folosit diverse tehnici bazate pe phishing, malware și exploit-uri pentru a sifona fondurile din portofelele electronice ale victimelor și pentru a le direcționa către adrese controlate de Coreea de Nord. Hackerii au furat criptomonede de pe așa-numitele ”portofele fierbinți” (hot wallets) care sunt conectate la internet și deci sunt vulnerabile la atacuri. Prin aceste portofele se pot trimite și primi criptomonede și userii pot vedea câte token-uri au. Experții recomandă ca cei care dețin multe criptomonede pe care nu le folosesc des să le mute pe așa-numitele ”cold wallets”, portofele ”reci” care sunt deconectate de la rețeaua globală. Coreea de Nord este celebră pentru grupul Lazarus care a fost acuzat de implicare în atacurile WannaCry, dar și în atacurile asupra Sony și asupra unor (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Premierul cere verificarea tezei sale de doctorat
Premierul cere verificarea tezei sale de doctorat
Premierul Nicolae Ciucă a reacționat marți față de acuzațiile că și-ar fi plagiat teza de doctorat  (...)
ENTERPRISE INVESTMENT preia compania CODE FACTORY
ENTERPRISE INVESTMENT preia compania CODE FACTORY
Unul dintre liderii mondiali al Fondurilor de Investitii – ENTERPRISE INVESTMENT intra in IT-ul (...)
Dolj: Trei persoane implicate în eliberarea de certificate de vaccinare fictivă, reținute
Dolj: Trei persoane implicate în eliberarea de certificate de vaccinare fictivă, reținute
Trei persoane (un medic, un ambulanțier și o altă persoană cu titlu de intermediar) au fost (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY