ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 ianuarie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [14/01/2022]

 
Metavers, NFT și presimțirea războiului: când nimicul devine fără preț
     
Metavers, NFT și presimțirea războiului: când nimicul devine fără preț

Principalul titlu în presa de astăzi s-ar traduce, în toate limbile, “presimțirea războiului”, venind la sfârșitul unei săptămâni de maraton diplomatic și întâlniri în Geneva, Bruxelles, Brest și Viena între feluriți oficiali din UE, NATO, SUA' și OSCE, cu participarea Moscovei (cu excepția reuniunii ministeriale UE de la Brest, în Franța, unde Rusia nu a luat parte), totul pentru a discuta situația tensionată de la granița Ucrainei cu Rusia, dar și securitatea în întreaga Europa de Est. Am scris ieri seară despre încheierea discuțiilor neconcludente, joi 13 ianuarie, cu Rusia în cadrul reuniunii OSCE de la Viena. Rusia nu a convins pe nimeni și a rămas bălmăjind singură, este verdictul din Kiev Post, în Ucraina. Afirmația Rusiei că se simte amenințată de Ucraina – o țară mai mică și o democrație încă incipientă – este “greu de înțeles”, cum a rezumat-o adjuncta secretarului de stat al SUA' Wendy Sherman într-o conferință de presă la sediul NATO din Bruxelles. Cu toate astea, ca într-un joc de poker diplomatic, răspunsul Rusiei a fost joi acela de a ridica bluful cu un grad: cum o anunță agenția oficială rusă TASS, vice-ministrul de externe Serghei Riabkov a spus că experții militari îl informează acum pe Vladimir Putin în legătură cu feluritele opțiuni în cazul înrăutățirii situației în jurul Ucrainei. Ba chiar, Riabkov a avertizat că dacă tensiunile cu occidentul nu se aplanează, Moscova nu poate exclude desfășurarea de trupe rusești în Cuba sau Venezuela. London calling Presa britanică continuă în acest timp să speculeze flegmatic și imperturbabil asupra viitorului politic al lui Boris Johnson. The Daily Telegraph, ziarul în care Johnson a publicat până în momentul în care el a devenit președintele partidului conservator (Tory) și șef al guvernului, scrie astfel că ministrul finanțelor, Rishi Sunak, care i-ar putea fi succesor, se distanțează acum (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
Un program realizat de Valentina Ursu: reportaje, interviuri, voci din ţară despre una din temele (...)
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY