ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 ianuarie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [8/12/2021]

 
Australia se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing anunțat de Statele Unite
     
Australia se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing anunțat de Statele Unite

Australia a spus că se va alătura unui boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă, de la Beijing, din 2022, această opțiune fiind examinată și de alte țări. Anunțul a fost făcut de premierul Scott Morrison la 8 decembrie, la o zi după ce Statele Unite au spus că nu vor trimite niciun oficial sau diplomat la evenimentul plănuit pentru luna februarie. Premierul australian a spus că guvernul Chinei a neglijat câteva chestiuni importante pentru Australia, inclusiv abuzurile împotriva drepturilor omului în regiunea chineză Xinjiang. „Deci, nu este surprinzător că oficialii guvernamentali australieni nu vor merge în China pentru acele jocuri. Atleții australieni o vor face”, le-a spus Morrison jurnaliștilor la Sidney. China a răspuns prin intermediul ambasadei sale că decizia Australiei ar contrazice declarații anterioare ale acesteia despre faptul că speră în îmbunătățirea relației bilaterale. La Beijing, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin, a ridiculizat decizia politicienilor australieni, spunând: „Nu-i pasă nimănui dacă vin sau nu”. Și Australia, și Statele Unite au spus că echipele lor olimpice vor merge la competițiile din China, care încep la 4 februarie, dar cele două țări nu vor fi reprezentate la nivel diplomatic și oficial.  Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a invocat drept temei „genocidul în curs, crimele împotriva umanității în Xinjiang și alte abuzuri împotriva drepturilor omului” în China. Dar echipa olimpică a Statelor Unite are „sprijinul deplin” al administrației Biden și nu va fi afectată de boicotul diplomatic, a mai spus purtătoarea de cuvânt. Reacționând la anunțul american, China a spus că Statele Unite vor „plăti” pentru această decizie și a avertizat cu măsuri de răspuns nespecificate. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a acuzat (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY