ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [7/12/2021]

 
Luminițele feerice și căsuțele de basm, în topul atracțiilor de Crăciun la Craiova
     
Luminițele feerice și căsuțele de basm, în topul atracțiilor de Crăciun la Craiova

Beculețele de sărbătoare s-au aprins în centrul orașului, iar îngerașii și LED-urile întregesc atmosfera de poveste. Centrul Craiovei miroase a scorțișoară și turtă dulce. Au început evenimentele din seria „Lumi magice”, iar orașul a îmbrăcat straie de poveste. Bradul împodobit, renii, îngerașii, ghirlandele și perdelele luminoase ne îmbie să intrăm în spiritul sărbătorilor. Și în acest an, căsuțele pictate sunt una dintre principalele atracții. Ele își așteaptă clienții cu toate bunătățile pentru masa de sărbătoare și cu deserturi create după rețete vechi și noi, ca de exemplu mere caramelizate, vată de zahăr și cozonac. La căsuțe se vând și produse handmade, inclusiv bijuterii personalizate, globuri pictate, vase tradiționale și alte cadouri unicat. Pentru a evita aglomerația, serbările de Crăciun sunt organizate în mai multe locuri din oraș, printre care Parcul Nicolae Romanescu și Piețele Frații Buzești, Mihai Viteazul și William Shakespeare. Pe scena amplasată în Piața Frații Buzești vor fi spectacole în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, iar printre cei care ne vor încălzi sufletele se numără artiști ai mai multor instituții de cultură din județul Dolj. Crăciunul este, în primul rând, o sărbătoare a copiilor. Pentru ei există o serie întreagă de activități, inclusiv un atelier al lui moș Crăciun. Cei mici se pot da în carusel, pot intra la patinoar în Piața Mihai Viteazul sau pot participa la jocuri interactive în Piața William Shakespeare. Tot aici, pentru părinți și adolescenți va exista o zonă street food cu preparate urbane. Evenimentele din seria „Lumi Magice” vor ține până după Revelion. Ele se desfășoară în condiții speciale, astfel că toți craiovenii sunt invitați să poarte mască. Pentru acces în zona scenei este necesară prezentarea certificatului (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Claudiu Manda, reales în funcția de coordonator din partea Grupului Socialiștilor și Democraților în Comisia de Control (...)
Claudiu Manda, reales în funcția de coordonator din partea Grupului Socialiștilor și Democraților în Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European
Claudiu Manda a fost reales, în unanimitate, în funcția de coordonator din partea Grupului (...)
Şeful diplomaţiei franceze va vizita România
Şeful diplomaţiei franceze va vizita România
Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a anunţat miercuri că va vizita în viitorul (...)
Noi reguli de călătorie în UE, de la 1 februarie
Noi reguli de călătorie în UE, de la 1 februarie
Europenii vaccinaţi sau însănătoşiţi după Covid-19 urmează să poată călători de la 1 februarie în UE (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY