ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [2/12/2021]

 
Proiectul CEDICROM 2, în plină desfășurare. vaccinare și testare pentru prevenirea cancerului de col uterin
     
Proiectul CEDICROM 2, în plină desfășurare. Vaccinare și testare pentru prevenirea cancerului de col uterin

Cancerul de col uterin poate fi prevenit prin vaccinare și testare. Acesta este mesajul pe care îl transmite Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” (IOCN) din Cluj-Napoca, prin proiectul CEDICROM 2, pe care îl desfășoară în această perioadă. Având în vedere că în fiecare an, în România, peste 3.000 de femei sunt depistate cu cancer de col uterin, din care peste 1.700 de femei pierd lupta cu această boală, prin proiectul CEDICROM, mii de femei au posibilitatea să efectueze gratuit testele de prevenire a cancerului de col uterin.„Cea mai eficientă modalitate de prevenire a cancerului de col uterin este vaccinarea fetelor înainte de debutul activității sexuale și participarea femeilor adulte la programe de screening”, explică Dr. Florian Alexandru Nicula, directorul de proiect. În acest sens, 1.000 de femei au fost deja vaccinate gratuit împotriva HPV prin intermediul proiectului CEDICROM 2. Unitatea mobilă 7000 de teste și 1.000 de vaccinuri HPV gratuite Proiectul „Consolidarea la nivel național a capacității sectorului de sănătate românesc pentru implementarea de programe de screening pentru tipurile de cancer adecvate la intervenții de detectare precoce eficiente” – CEDICROM 2, finanțat prin fonduri norvegiene, se derulează în 100 de comunități din zone sărace sau izolate, din 7 județe (Arad, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Timiș și Tulcea), sub forma unei asistențe medicale primare comunitare integrate și printr-o campanie de informare „din ușă-în-ușă”, folosind 20 de experți comunitari locali (mediatori și asistente). Împreună cu echipa mobilă IOCN, aceştia au împărțit materiale informative și au facilitat recoltarea probelor pentru testare. Au fost vizate femeile din grupa de vârstă de risc, de 25-64 de ani. Proiectul are și o componentă de testare, cu posibilitatea urmăririi ulterioare. Astfel, până acum, au (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
(VIDEO) Frauda cu achiziții intracomunitare în România, în atenția IPJ Dolj
(VIDEO) Frauda cu achiziții intracomunitare în România, în atenția IPJ Dolj
În cadrul Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (...)
Voleibalistele Craiovei luptă pentru puncte la Mioveni
Voleibalistele Craiovei luptă pentru puncte la Mioveni
SCMU Craiova a trecut peste eşecul cu Medgidia, de săptămâna trecută, şi este pregătită de un duel (...)
Gorj: Creștere explozivă a numărului de cazuri de violență în familie
Gorj: Creștere explozivă a numărului de cazuri de violență în familie
Numărul cazurilor de violență în familie este în creștere în județul Gorj. În anul 2021, la nivelul (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY