ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 ianuarie 2022

 
 

Descopera [2/12/2021]

 
Ce face un Scrum Master și cui i se potrivește acest tip de job
     
Ce face un Scrum Master și cui i se potrivește acest tip de job

Dezvoltarea industriei de IT și creșterea utilizării tehnologiei a dus și la apariția mai multor tipuri de joburi, precum și cel de Scrum Master. Liant al echipei, acesta are grijă să se mențină eficiența pentru livrarea cu succes a proiectelor. Pe lângă joburile de programatori și developeri, în industria tehnologiei sunt și roluri-cheie care asigură implementarea cu succes a platformelor, aplicațiilor și proiectelor de software. În echipele tehnice, pe lângă managerul de proiect sau de produs, se conturează mai des nevoia de persoane care să ocupe rolul de Scrum Master, conform acestei pagini. Însă, cu ce se ocupă un Scrum Master și ce ai nevoie să știi pentru a ocupa o astfel de poziție? Pare un titlu science-fiction sau dintr-un joc video, însă de fapt este un rol serios ce implică project management, leadership, câteva cunoștințe tehnice de bază și înțelegerea metodei Scrum / Agile. O echipă de proiect care lucrează după cadrul Scrum are în componență, pe lângă programatori, un Project Manager (sau Product Owner) și un Scrum Master. Acesta este responsabil pentru managementul procesului (și doar al procesului). Nu este implicat în deciziile despre ce anume se lucrează și livrează, ci este un ghid sau coach al echipei care se asigură că aceasta lucrează eficient. Ce este metodologia Scrum Scrum este un cadru de lucru agil care permite echipelor tehnice să lucreze și să livreze proiecte complexe, abordându-le pas cu pas, iterativ. Este un mod de management de proiect destul de simplu, direct și ușor de implementat, fiind foarte popular în proiectele de dezvoltare de software, conform acestei surse. Principiul de bază în metodologiile Agile este împărțirea unui proiect în bucăți mai mici și lansarea și livrarea acestora pe parcurs. Există câțiva termeni și principii specifice utilizate în această metodologie, unul din ele (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Motivul surprinzător pentru care unele femele de păsări își înșală partenerul
Motivul surprinzător pentru care unele femele de păsări își înșală partenerul
Ipoteza conform căreia unele femele de păsări își înșală partenerul pentru a fi mai bine apărate a fost (...)
„Autostrăzile pierdute ale Arabiei antice”. Descoperire spectaculoasă făcută de arheologi
„Autostrăzile pierdute ale Arabiei antice”. Descoperire spectaculoasă făcută de arheologi
Drumurile din deșertul Arabiei antice ar fi fost cândva pavate cu cei morți. În ceea ce este acum (...)
Știința mirosului este pe cât de simplă, pe atât de surprinzătoare
Știința mirosului este pe cât de simplă, pe atât de surprinzătoare
Indiferent de anotimp, fie că o miroși afară sau înăuntru, acasă sau la o cafenea, cafeaua va mirosi (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY