ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 ianuarie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [30/11/2021]

 
Jacek Saryusz-Wolski: „Sute de mii de migranți ar fi în Rusia, așteptând să fie transportați în Bielorusia”
     
Jacek Saryusz-Wolski: „Sute de mii de migranți ar fi în Rusia, așteptând să fie transportați în Bielorusia”

Fostul președinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, Jacek Saryusz-Wolski (ECR, Polonia), despre criza migrației dirijate de la granița externă a UE cu Bielorusia. Europa Liberă: Domnule Wolski, lidera opoziției din Bielorusia, Svetlana Țihanovskaia, a rostit un discurs plin de amărăciune săptămâna trecută în Parlamentul European, acuzând practic UE de pasivitate în legătură cu ceea ce se întâmplă în această țară. Jacek Saryusz-Wolski: „Este adevărat, doamna Țihanovskaia a fost destul de directă în discursul său. Structurile UE oferă vorbe peste vorbe și foarte puține și lente acțiuni, ca să nu mai vorbim de sancțiuni aproape inexistente când vine vorba de Bielorusia. Tensiunea a crescut o dată cu apariția așa-zișilor migranți, mulți dintre aceștia fiind, de fapt, huligani care încearcă să intre în Polonia sau statele baltice în mod ilegal, ghidați fiind de serviciile secrete din Bielorusia. Pe de altă parte, în Bielorusia sunt peste 900 de deținuți politici. Există însă un aspect care lipsește, atât din atitudinea europeană față de Belarus cât și din discursul dnei Țihanovskaia: adevăratul vinovat este Rusia. Fără susținerea Rusiei Lukașenka nu ar fi îndrăznit să facă o fracțiune din ce a făcut, acest atac hibrid la granițele Poloniei, Letoniei și Lituaniei, care este și granița UE dar mai ales NATO, căci vorbim de violarea securității despre un atac hibrid… Nu este vorba de migranți aici, acești oameni sunt folosiți ca o armă hibridă. Dar, cum spuneam, lipsește principalul vinovat, Rusia, care se află în spatele întregii operațiuni, care nu a fost menționată nici de Țihanovskaia, și nici de UE. NATO este instituția care a indicat rolul jucat de Kremlin în acest atac hibrid. NATO este mult mai realistă în această chestiune. Până când UE nu va admite că ce se întâmplă este un atac orchestrat de Rusia asupra flancului de (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY