ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 22 ianuarie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [30/11/2021]

 
Riga Crypto, Blinken și NATO: un nou avertisment Moscovei
     
Riga Crypto, Blinken și NATO: un nou avertisment Moscovei

Secretarul de stat SUA' Antony Blinken a lansat marți, 30 noiembrie, un foarte sever avertisment în direcția Moscovei, pe fundalul creșterii numărului de militari ruși, staționați la granița dintre Rusia și Ucraina. Blinken se află la Riga, capitala Letoniei, unde cei 30 de miniștri de externe din țările NATO, s-au întâlnit pentru a discuta despre noile masări de trupe rusești în apropierea graniței cu Ucraina, dar și despre criza migranților de la frontiera polonă-bielorusă. De asemenea, în ultimele zile, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la masarea continuă de trupe rusești și de material militar greu în apropierea Donbasului și avertizat Moscova cu privire la „consecințele” unei eventuale intervenții militare împotriva Ucrainei. Stoltenberg a spus că agresiunea Rusiei asupra Ucrainei ar putea să o „coste". „Nu există claritate cu privire la intențiile Rusiei, dar există o concentrare neobișnuită de forțe pentru a doua oară în acest an”, a declarat Stoltenberg. „Vedem blindate, drone, sisteme electronice și zeci de mii de trupe pregătite pentru luptă”. Avertismentul lui Blinken Secretarul de stat SUA' Antony Blinken a spus, înainte de deschiderea reuniunii NATO de la Riga, că o nouă agresiunea rusească ar avea „serioase urmări”. El a numit acumularea de trupe ruse „neobișnuită” și a spus că SUA' sunt „îngrijorate”, însă rămân fidele principiului apărării colective, sintetizat de articolul 5 din tratatul NATO (cum a amintit-o de altfel și Stoltenberg: „un atac împotriva unuia dintre membrii NATO este un atac împotriva tuturor”). Miniștrii de externe NATO discută de altfel despre sprijinul suplimentar pentru armata Ucrainei și potențialul de întărire a forțelor NATO dispuse de-a lungul graniței de est. La întâlnirea de două zile participă și ministrul de externe al Ucrainei (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
Un program realizat de Valentina Ursu: reportaje, interviuri, voci din ţară despre una din temele (...)
EL la Andrușul de jos: „Numai să nu fie război...”
EL la Andrușul de jos: „Numai să nu fie război...”
Chiar dacă mulți oameni ar evita subiectul fricilor, fricile nu evită pe nimeni, iar societatea (...)
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY