ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 ianuarie 2022

 
 

Descopera [30/11/2021]

 
Cea mai rapidă accelerare produsă de corpul uman, descoperită de oamenii de știință
     
Cea mai rapidă accelerare produsă de corpul uman, descoperită de oamenii de știință

Pocnitul din degete este cea mai mare accelerare rotațională pe care o pot produce oamenii și este de 20 de ori mai rapid decât clipitul ochilor, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Tehnologie din Georgia, SUA'. În cadrul unui studiu publicat în Journal of The Royal Society Interface, oamenii de știință au dezvăluit că pocnitul din degete durează doar șapte milisecunde, în timp ce ochii noștri au nevoie de 150 de milisecunde pentru a clipi o singură dată. Cercetătorii au spus că viteza rotațională maximă din pocnitul degetelor poate ajunge la aproape 7.800 grade per secundă, iar accelerările rotației la 1,6 milioane de grade per secundă. Deși velocitatea este mai scăzută decât velocitatea rotațională cea mai crescută observată la oameni, care este produsă de brațele unui jucător de baseball profesionist, accelerarea a fost de departe cea mai rapidă. „Atunci când am văzut datele pentru prima oară, am sărit de pe scaun” „Atunci când am văzut datele pentru prima oară, am sărit de pe scaun”, a spus Saad Bhamla, unul dintre autorii studiului și profesor la Școala de Inginerie Chimică și Biomoleculară din cadrul institutului, potrivit Live Science. Datele obținute de cercetători pot ajuta dezvoltatorii de proteze să imite cu mai multă precizie capabilitățile mâinilor umane. Cu toate acestea, descoperirile aparțin de o ramură mai bizară a științei și nu au aplicări utile immediate. Sursa foto: Shutterstock Oamenii de știință spun că reprezentarea pocnitului din degete în artă de-a lungul istoriei i-a inspirat să studieze fizica din spatele obiceiului. De la celebrul pocnit al lui Thanos din filmele Marvel și până la arta din Grecia Antică și Spania medievală, cercetătorii au dorit să afle mai multe despre pocnitul din degete. Un puzzle extraordinar al fizicii chiar în vârful degetelor noastre „În ultimii ani, am fost fascinat de (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Știința mirosului este pe cât de simplă, pe atât de surprinzătoare
Știința mirosului este pe cât de simplă, pe atât de surprinzătoare
Indiferent de anotimp, fie că o miroși afară sau înăuntru, acasă sau la o cafenea, cafeaua va mirosi (...)
Anul 2021 a fost unul de succes pentru hackerii din Coreea de Nord. Au furat cel puțin 400 de milioane de (...)
Anul 2021 a fost unul de succes pentru hackerii din Coreea de Nord. Au furat cel puțin 400 de milioane de dolari
Hackerii din Coreea de Nord au sustras active digitale în valoare de cel puțin 400 de milioane de (...)
Chimistul care a scris ISTORIE şi a ajuns să fie o victima propriului succes
Chimistul care a scris ISTORIE şi a ajuns să fie o victima propriului succes
Dimitri Ivanovici Mendeleev s-a născut la 8 februarie 1834, în Tobolsk, Siberia, fiind ultimul (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY