ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [30/11/2021]

 
Principalele 10 întrebări adresate de contribuabili către Fisc. Care sunt răspunsurile
     
Principalele 10 întrebări adresate de contribuabili către Fisc. Care sunt răspunsurile

În primul semestru din acest an, reprezentanții de la Fisc a primit mai multe întrebări, mare parte dintre ele fiind legate de cunoscută Declarație unică. Oamenii au cerut informații legate de întreg procesul – de la cine depune, până la plata contribuțiilor sau înregistrarea în SPV. În acest sens, într-un document, ANAF a prezentat principalele 10 întrebări și a oferit răspunsurile respective. 1. Cine completează declarația unică? Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit și contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declarația se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate. 2. Care sunt modalitățile de depunere a declaraţiei unice? Declaraţia unică se depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, astfel: • prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv: – prin intermediul serviciului Spațiul privat virtual”, disponibil pe www.anaf.ro; pe site-ul www.e-guvernare.ro. Formularul electronic poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Agenţiei Naționale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro. Trebuie accesată secţiunea Servicii online, subsectiunea Declarații electronice – Descărcare declarații. • în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire. Formularul declaraţiei se pune gratuit la dispoziția contribuabilului. Declaraţia se completează în două exemplare. Se bifează căsuța corespunzătoare modului de determinare a venitului net, respectiv, în sistem real sau pe baza (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
(VIDEO) Frauda cu achiziții intracomunitare în România, în atenția IPJ Dolj
(VIDEO) Frauda cu achiziții intracomunitare în România, în atenția IPJ Dolj
În cadrul Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (...)
Voleibalistele Craiovei luptă pentru puncte la Mioveni
Voleibalistele Craiovei luptă pentru puncte la Mioveni
SCMU Craiova a trecut peste eşecul cu Medgidia, de săptămâna trecută, şi este pregătită de un duel (...)
Gorj: Creștere explozivă a numărului de cazuri de violență în familie
Gorj: Creștere explozivă a numărului de cazuri de violență în familie
Numărul cazurilor de violență în familie este în creștere în județul Gorj. În anul 2021, la nivelul (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY