ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 ianuarie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [30/11/2021]

 
Tensiuni politice la orizont: Congresul SUA va discuta pachetele de ajutoare sociale
     
Tensiuni politice la orizont: Congresul SUA va discuta pachetele de ajutoare sociale

Membrii în Congres revin la Washington având de făcut față unor priorități urgente ale administrației Biden și țării, în general. Toate astea pe fondul știrilor cu privire la noua mutație a virusului, care nu pare dispus să se dea la o parte și care ar putea antrena noi restricții și accentua diviziunile dintre republicani și democrații care guvernează țara. Prima prioritate este continuarea finanțării guvernului federal, fondurile aprobate urmând să expire vineri. O altă potențială criză urmează în interval de două săptămâni când va trebui extinsă capacitatea țării de a se împrumuta pentru a își achita obligațiile financiare. Tensiunile politice pot crește la acest sfârșit de an pentru că democrații intenționează să adopte și o lege care prevede finanțare amplă – circa două bilioane de dolari – pentru o serie de programe sociale, în următorii zece ani. Republicanii se opun în bloc și în consecință, democrații vor trebui să își mobilizeze propriii membri, ceea ce în trecutul apropiat nu s-a dovedit ușor. Dacă vor avea succes, se poate spune că democrații au maximizat rezultatele primei perioade în care au controlat atât executivului cât și legislativul în circa un deceniu. Pachetul legislativ cu privire la ajutoarele sociale a fost adoptat în Camera Reprezentanților, dar testul principal este în Senat unde democrații nu își pot permite să piardă nici un vot. Ei sunt ajutați de cifrele de pe piața muncii, unde cererile de locuri de muncă sunt la nivelul cel mai redus din 1969 încoace, dar opoziția republicană acuză că multiplele finanțări masive, inițiate sau dorite de democrați, alimentează inflația, luna trecută înregistrându-se creșterea cea mai mare a prețurilor din ultimii 30 de ani. La toate astea se adaugă Omicron și incertitudinea pe care o creează precum și starea de spirit a unei populații care își dorește, ca toată lumea, revenirea la (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare marţi, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY