ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 ianuarie 2022

 
 

Descopera [30/11/2021]

 
Pe fondul tensiunilor cu Occidentul, Rusia a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică
     
Pe fondul tensiunilor cu Occidentul, Rusia a efectuat un nou test cu rachetă hipersonică

Armata rusă a anunţat, luni, că a efectuat cu succes un nou test cu rachetă hipersonică, în contextul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantică. O rachetă hipersonică de tip Zircon a fost lansată de la bordul fregatei Amiral Gorciov, spre o ţintă din Marea Albă. „Testul este un succes, fiind distrusă ţinta aflată la o distanţă de peste 400 de kilometri”, a comunicat Ministerul rus al Apărării, informează cotidianul Le Figaro. Rusia a multiplicat testele cu rachete hipersonice în ultimul an, Administraţia Vladimir Putin catalogând drept „invincibilă” noua tehnologie balistică. Acest test cu rachetă hipersonică prefațează consolidarea capabilităților militare ale Rusiei La începutul lunii octombrie, armata rusă a testat cu succes o rachetă hipersonică Zircon lansată în premieră de la bordul unui submarin, în Marea Barents. Un alt test a fost efectuat pe 18 noiembrie, în Marea Albă. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în trecut că rachetele de tip Zircon pot atinge viteze de nouă ori mai mari decât cea a sunetului şi au o rază de acţiune de circa 1.000 de kilometri. Liderul de la Kremlin a lăudat tehnologia hipersonică, evidenţiind că vor fi consolidate semnificativ capabilităţile militare ale Rusiei. Testele cu rachetele Zircon se vor încheia la sfârşitul acestui an. Sisteme de rachete Zircon urmează să fie instalate începând din 2022 la bordul fregatelor şi submarinelor Forţelor Navale ruse. Primele tipuri de rachete hipersonice, Avangard, capabile să atingă viteze de 27 de ori mai mari decât cea a sunetului, sunt în dotarea armatei ruse din decembrie 2019. Administraţia Vladimir Putin are ca prioritate modernizarea forţelor armate, în contextul tensiunilor în relaţiile cu Occidentul apărute după anexarea de către Rusia a regiunii ucrainene Crimeea, în 2014. Criza s-a amplificat în contextul în care Ucraina se teme de o (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cum recunoști Omicron? Durerea în gât, febra şi tusea sunt mai frecvente decât la varianta Delta
Cum recunoști Omicron? Durerea în gât, febra şi tusea sunt mai frecvente decât la varianta Delta
Simptomele cauzate de varianta Omicron sunt parţial diferite de cele cauzate de varianta Delta: (...)
Oxfam: Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei
Oxfam: Averea celor mai bogați 10 oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei
Potrivit organizației caritabile Oxfam, pandemia i-a îmbogățit cu mult pe cei mai bogați oameni din (...)
Deceniul cu cel mai lent ritm de creștere a populației Chinei
Deceniul cu cel mai lent ritm de creștere a populației Chinei
Populația Chinei a înregistrat anul trecut cea mai redusă creștere înregistrată vreodată, chiar și (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY