ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 ianuarie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [29/11/2021]

 
„În Transnistria, oamenii în permanență trăiesc de parcă ar fi în tranșee”. Mărturia unui locuitor din stânga Nistrului
     
„În Transnistria, oamenii în permanență trăiesc de parcă ar fi în tranșee”. Mărturia unui locuitor din stânga Nistrului

Bună ziua, dragi ascultători! Sunt Lina Grâu și vă prezint astăzi, la microfonul Europei Libere, emisiunea Dialoguri transnistrene. Din sumarul ediţiei: Un locuitor din stânga Nistrului povestește despre abuzurile și persecuțiile la care sunt supuse persoanele care își permit să critice administrația de la Tiraspol. Iar directorul Promo-Lex, Ion Manole, confirmă că persecutarea vocilor critice are un caracter sistemic în stânga Nistrului și deplânge faptul că Chişinăul nu are niciun mecanism pentru a-i sprijini pe oamenii care au fost nevoiți să fugă de regimul de la Tiraspol. Aceste și alte subiecte le vom discuta în următoarea jumătate de oră. Pentru început, însă, o sinteză a principalelor evenimente ale săptămânii trecute. Grupurile de lucru pentru drepturile omului la nivel de experți între Chișinău și Tiraspol s-au întrunit săptămâna trecută după o pauză de un an și jumătate (ultima ședință a avut loc în mai 2020). Agenda propusă de Chișinău a cuprins subiecte de actualitate din domeniul drepturilor omului, în special necesitatea creării unui mecanism de monitorizare și intervenție pentru soluționarea cazurilor de încălcare a drepturilor omului în stânga Nistrului. Chişinăul a readus în vizor și mai multe cazuri de rezonanță, de persoane arestate, persecutate sau dispărute în regiunea transnistreană, printre care Adrian Glijin sau Oleg Horjan, anunță un comunicat al Biroului de reintegrare. La rândul său, experții de la Tiraspol au spus că interzicerea de către Ucraina a circulației internaționale a mașinilor cu numere transnistrene constituie o încălcare a drepturilor omului și au cerut din nou Chişinăului să renunțe la ceea ce Tiraspolul numește „dosare penale politice”, adică dosare deschise de autoritățile moldovene pe numele unor funcționari transnistreni. Chișinăul a punctat repetat necesitatea depolitizării aspectelor ce țin de (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Perestroika și elefantul din „apartamentul comun”
Perestroika și elefantul din „apartamentul comun”
Mai puțin stridentă ca a lui Aleksandr Iakovlev, ruptura lui Mihail Gorbaciov de leninism a fost (...)
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul in care puteți (...)
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY