ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 26 ianuarie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [28/11/2021]

 
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”
     
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”

Oricât de mult ar conta venitul pe cap de locuitor sau statisticile de COVID, de vaccinare sau numărul de autoturisme și apartamente pe care le are poporul Republicii Moldova, în identitatea lui contează foarte mult compoziția artistică, actul de cultură. Unde ne aflăm cu această componentă a identității și unde avem de gând să ajungem, discutăm astăzi cu ministrul Culturii, Sergiu Prodan. Europa Liberă: În folclorul scriitoricesc știți că era o expresie devenită înaripată, un scriitor despre un demnitar spunea: eu nu mă tem de ministrul culturii, eu mă tem de cultura ministrului. Ei, acum cred că avem un ministru care lasă pe oricine fără replică, e un om venit din domeniu, un meseriaș care are tot dreptul moral să propună niște politici de cultură. Sergiu Prodan, Dvs. cum v-ați hotărât, în general, să abandonați domeniul în care sunteți ca peștele în apă și să deveniți persoană indezirabilă pentru multă lume, cărora nu le dați bani, poate nu le acceptați proiectele, sunteți în situația celui care are în față antereul lui Arvinte, trebuie să tăiați de la poale și să puneți la coate sau e o percepție greșită? Sergiu Prodan: „Nu, deloc nu este o percepție greșită. Să știți că eu, înainte de a accepta acest post, mi-am amintit și de acest proverb, și de alte bancuri mult mai pipărate despre ministrul culturii și despre Ministerul Culturii...” Europa Liberă: Și despre cum se răspunde la telefon? Sergiu Prodan: „Și cum se răspunde la telefon, și despre decepția vieții, că m-am pierdut în momentul când trebuia să răspund etc., etc. Și desigur țin cont de aceste slogane, să zic așa, și voi încerca, prin acțiunile pe care le vom întreprinde la Ministerul Culturii, să răspundem acestor provocări.” Europa Liberă: Dar vine o agendă și dl Sergiu Prodan trebuie să se uite – de ce să mă apuc, din care capăt al ogrăzii să plivesc? Sergiu Prodan: „Aveți perfectă (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY