ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 25 ianuarie 2022

 
 

Gazeta de Sud [27/11/2021]

 
OMS numește Omicron noua tulpină de Covid-19 și o clasifică variantă îngrijorătoare
     
OMS numește Omicron noua tulpină de COVID-19 și o clasifică variantă îngrijorătoare

Organizația Mondială a Sănătății a atribuit vineri litera greacă Omicron unei variante de COVID-19 nou-identificate în Africa de Sud, informează Antena3. Agenția de sănătate a ONU a recunoscut tulpina, denumită anterior descendența B.1.1.529, ca o variantă îngrijorătoare. Experții în sănătate sunt profund îngrijorați de transmisibilitatea variantei Omicron, având în vedere că are o constelație neobișnuită de mutații și un profil diferit față de alte variante. „Această variantă are un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare”, a spus OMS într-un comunicat publicat vineri. „Dovezile preliminare sugerează un risc crescut de reinfecție cu această variantă, în comparație cu alte COV.” Se teme că o creștere bruscă a cazurilor de COVID-19 în provincia Gauteng din Africa de Sud – unde a fost identificată pentru prima dată tulpina puternic mutată a virusului – ar putea însemna că are un potențial mai mare de a scăpa de imunitatea anterioară decât alte variante. Numărul de cazuri de Omicron „pare să crească” în aproape toate provinciile din Africa de Sud, a raportat OMS. Organizația etichetează tulpinile de COVID-19 ca variante de îngrijorare doar atunci când sunt mai transmisibile, mai virulente sau mai capabile să evite măsurile de sănătate publică, inclusiv vaccinuri și terapii. Datele prezentate la un briefing de joi găzduit de Departamentul de Sănătate din Africa de Sud indică faptul că unele dintre mutațiile lui Omicron sunt legate de o rezistență îmbunătățită la anticorpi, ceea ce ar putea reduce protecția oferită de vaccinuri, potrivit CNBC. Anumite mutații ar putea, de asemenea, să facă Omicron mai contagioasă, în timp ce altele nu au fost raportate până acum, împiedicând cercetătorii să înțeleagă cum ar putea avea impact asupra comportamentului tulpinii, potrivit unei prezentări la briefing. Desemnarea unei noi variante (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Edward Iordănescu este noul selecţioner al naţionalei României
Edward Iordănescu este noul selecţioner al naţionalei României
Edward Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, a anunţat, (...)
3.002 persoane s-au vaccinat anti-COVID cu prima doză în ultimele 24 de ore
3.002 persoane s-au vaccinat anti-COVID cu prima doză în ultimele 24 de ore
Un număr de 17.316 doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson au fost administrate (...)
(VIDEO) Noile măsuri pentru compensarea facturilor la energie și gaze, anunţate de premier
(VIDEO) Noile măsuri pentru compensarea facturilor la energie și gaze, anunţate de premier
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că Guvernul va adopta marți prin Ordonanță de Urgență noile (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY