ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 ianuarie 2022

 
 

Radio Europa Liberă [27/11/2021]

 
Europa Liberă la Pelinia (Drochia): „Dacă lucrăm și suntem uniți, vom avea de toate”
     
Europa Liberă la Pelinia (Drochia): „Dacă lucrăm și suntem uniți, vom avea de toate”

La conferința „Macro-2021” din această săptămână s-a anunțat că unul dintre principalele obstacole în creșterea economică este problema corupției și eșecurile de guvernare, iar reformele au fost amânate constant din cauza populismului politicienilor. În Raportul de Stare a Țării, elaborat de Expert-Grup, s-a constatat că, pe parcursul celor 30 de ani de independență, Republica Moldova nu s-a realizat din perspectivă de țară, stat sau chiar de națiune. Despre Moldova bogată versus Moldova săracă vorbim la acest sfârșit de săptămână. * * * În Republica Moldova, oamenii bogați și-au câștigat averile pe cel puțin două căi: una cinstită - din afaceri și din munca salariată sau, poate, chiar din moștenire și cea ilegală, necinstită - prin jaf și devalizarea întreprinderilor și băncilor statului, prin evaziune fiscală și corupție. Antonimul bogăției este sărăcia, care înseamnă o situație dramatică, în care oamenii nu-și pot satisface nevoile primordiale ce țin de hrană, îmbrăcăminte, sănătate, educație. Europa Liberă a căutat să afle ce cred oamenii din Pelinia despre cei bogați și despre cei săraci și cine poartă vina pentru sărăcie. – „Marea majoritate de oameni înțeleg că-i rău, dar marea majoritate nu înțeleg de ce-i rău, fiindcă, ca atare, vinovați îs foștii conducători și fostul regim care până acum a fost la putere. Noi nu am fost chiar așa de săraci, dar împărțeala țării s-a făcut într-așa mod, ca în povestea cu ursul, ei au pus mâna pe principalele bogății și lumea a rămas cu buza umflată, am rămas cu nimic. Și ajutoarele care vin din străinătate, și pe acestea le-au furat, așa că marea majoritate nu s-ar fi dus peste graniță, dacă banii care au fost, măcar pe care îi aveau, puteau să-i vâre în economie și să se dezvolte măcar cât de cât și să rămână oamenii pe loc.” Europa Liberă: Credeți că cei plecați peste hotare au fost alungați de sărăcie? – „Da, de (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
News
News
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare marţi, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY