ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 30 noiembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [26/11/2021]

 
(VIDEO) Ne-am plimbat cu maşinile electrice ale Poliţiei Locale din Craiova
     
(VIDEO) Ne-am plimbat cu maşinile electrice ale Poliţiei Locale din Craiova

Poliţia Locală a Municipiului Craiova se va deplasa în parcuri şi în anumite zone pietonale cu ajutorul a cinci maşini electrice care au intrat în parcul auto al instituţiei. Astăzi, Poliţia Locală a prezentat cele cinci maşini. Acestea au autonomie de aproximativ 120 de kilometri, prind o viteză de 50-60 de kilometri şi au două locuri. Ele sunt dotate cu aer condiţionat şi sirenă. Ne-am plimbat şi noi cu o astfel de maşină. Chiar dacă este puţin rigidă la interior, maşina se deplasează destul de repede. Dimensiunea mică îi ajută pe poliţiştii locali să o manevreze cu uşurinţă. De asemenea, în cazul în care există o situaţie urgentă, poliţiştii locali pot acţiona semnalele luminoase şi acustice cu care este dotată maşina. Autovehiculul se conduce extrem de uşor şi are cutie de viteze automată. „Şi pentru noi este o noutate, însă te obişnuieşti destul de repde cu ea. Sunt simplu de condus, mai ales că sunt automate. Nu e nevoie de prea multe manevre atunci când le conduci. Ne vor ajuta foarte mult în patrularea din parcuri. Ne vom deplasa cu mult mai multă rapiditate acolo unde este nevoie“, a spus un polţist local. 9.500 de euro fiecare maşină Directorul executiv al Poliţiei Locale, Octavian Mateescu, spune că achiziţia este de bun augur, mai ales că se doreşte diminuarea poluării. „Aceste maşini vor fi folosite în parcuri şi zone pietonale. Ştim cu toţii că se doreşte diminuarea poluării, iar noi am făcut un prim pas în acest sens. Preţul de achiziţie pentru fiecare astfel de maşină este de 9.500 de euro, dintre care autoritatea locală a suportat doar 4.500 de euro. Restul de 5.000 de euro au obţinuţi printr-un program european. Cele cinci maşini vor patrula prin parcuri şo zone pietonale. Avem în plan să mai achiziţionăm mai multe astfel de maşini propulsate 100% electric. Nu neapărat pentru parcuri şi zone pietonale, ci şi pentru (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
O femeie a fost găsită moartă lângă un hotel din Alba Iulia
O femeie a fost găsită moartă lângă un hotel din Alba Iulia
O femeie, găsită decedată pe terasa exterioară a hotelului Cetate, în Alba Iulia. Ar fi căzut de la (...)
Lionel Messi a luat al 7-lea „Balon de aur“! Triumful din Copa America, decisiv
Lionel Messi a luat al 7-lea „Balon de aur“! Triumful din Copa America, decisiv
Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul „Balonul de Aur”, pentru cel mai bun jucător al (...)
(VIDEO) Premierul Ciucă a vizitat o fermă de pui și o fabrică de nutrețuri din Vâlcea
(VIDEO) Premierul Ciucă a vizitat o fermă de pui și o fabrică de nutrețuri din Vâlcea
Prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă, împreună cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY