ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [26/11/2021]

 
Călătoriile din și în Africa de Sud, interzise de unele ţări din cauza variantei super-mutante a coronavirusului
     
Călătoriile din și în Africa de Sud, interzise de unele ţări din cauza variantei super-mutante a coronavirusului

O nouă variantă de coronavirus, B.1.1.529, depistată în Africa de Sud, care are mutații ce ar putea să o facă rezistenţă la sistemul imun, fie că este vorba de vaccinare sau de trecerea prin boală, stârnește o mare îngrijorare. Israelul, țara care și-a recăpătat renumele de „pionier” în ceea ce privește măsurile antiepidemice, a decis deja să interzică orice călătorii din și în Africa de Sud și unele țări vecine. O măsură similară este luată și de Marea Britanie, conform Digi24. Varianta B.1.1.529 prezintă un număr „extrem de ridicat” de mutaţii Varianta B.1.1.529 prezintă un număr „extrem de ridicat” de mutaţii, au anunțat joi oamenii de ştiinţă sud-africani, care detectaseră anterior varianta Beta, una dintre cele patru variante etichetate drept „îngrijorătoare” de OMS, întrucât există dovezi că ar fi mai contagioasă, iar vaccinurile au o eficienţă mai scăzută împotriva acesteia. Date iniţiale de la laboratoarele de diagnostic sugerează că noua variantă din Africa de Sud s-a răspândit rapid în cea mai populată provincie a țării, Gauteng, şi ar putea fi deja prezentă și în celelalte opt provincii ale ţării. Israelul a adăugat Africa de Sud și câteva țări vecine pe lista țărilor din zona roșie Ca urmare, premierul israelian Naftali Bennett a anunțat joi seara că Africa de Sud și câteva țări vecine au fost adăugate pe lista țărilor din zona roșie, interzicând practic israelienilor să călătorească în și din aceste țări, relatează Haaretz. Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini au fost plasate pe lista „roșie”, alături de Africa de Sud. Oricine vine din oricare dintre aceste țări și nu este cetățean sau rezident israelian nu va avea voie să intre în țară. Călătorilor israelieni care se întorc din aceste țări li se va ordona o carantină obligatorie de șapte zile Călătorilor israelieni care se întorc din aceste țări li se va ordona o (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Toți pasagerii repatriați din Maroc vor fi testați la aterizare
Toți pasagerii repatriați din Maroc vor fi testați la aterizare
Niciun pasager din avionul care repatriază 122 de români și 62 de europeni din Maroc nu prezintă (...)
Avionul cu 122 de cetăţeni români rămași blocați în Maroc a decolat de la Marrakesh
Avionul cu 122 de cetăţeni români rămași blocați în Maroc a decolat de la Marrakesh
Un avion TAROM cu 122 de cetățeni români și 62 de cetățeni europeni, care erau blocați temporar în (...)
10.260 de români s-au vaccinat cu prima doză
10.260 de români s-au vaccinat cu prima doză
Un număr de 45.000 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY