ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [26/11/2021]

 
Aproape jumătate din pacienţii Covid trimişi în străinătate în valul 4 au decedat
     
Aproape jumătate din pacienţii Covid trimişi în străinătate în valul 4 au decedat

Aproape jumătate dintre pacienţii cu coronavirus trimişi de România în străinătate, în plin val patru, când unităţile sanitare din ţară nu au mai făcut faţă, au decedat. Potrivit datelor transmise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la solicitarea News.ro, dintre cei 84 de pacienţi transferaţi, 47 au fost duşi la spitale din Ungaria. DSU a transmis că, începând cu luna octombrie 2021 şi până în prezent, 84 de pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi în unităţi spitaliceşti din afara ţării, potrivit News.ro. Mai mult de jumătate dintre aceştia, respectiv 47, au fost duşi la Spitale din Ungaria Mai mult de jumătate dintre aceştia, respectiv 47, au fost duşi la Spitale din Ungaria. Au mai fost transferaţi în Germania 18 pacienţi, în Polonia 9, în Italia 4 şi câte doi în Austria, Danemarca şi Cehia. DSU nu a oferit date cu privire la vârstele pacienţilor, dacă erau bărbaţi sau femei şi nici nu a precizat dacă erau sau nu vaccinaţi, invocând Regulamentul UE 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), fiind vorba despre date prin care o persoană poate fi identificată sau identificabilă. ”De asemenea, art. nr. 21 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului, cu modificările şi completările ulterioare, prevede că toate informaţiile privind starea pacientului, rezultatele investigaţiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidenţiale chiar şi după decesul acestuia”, a transmis DSU, informează News.ro. Aproape jumătate dintre pacienţii transferaţi în străinătate au murit Instituţia a precizat, însă, că aproape jumătate dintre pacienţii transferaţi în străinătate au murit. ”Vă facem cunoscut că, până în (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Rata de incidență COVID în București a coborât la 1,71 cazuri la mie
Rata de incidență COVID în București a coborât la 1,71 cazuri la mie
Rata de incidență COVID în București a coborât la 1,71 cazuri la o mie de locuitori în ultimele 14 (...)
Disney alege prima femeie președinte al companiei
Disney alege prima femeie președinte al companiei
Pentru prima oară în istoria de 98 de ani a companiei de divertisment, Disney a ales în fruntea (...)
APIA va demara joi autorizarea plăţilor finale pentru anul de cerere 2021
APIA va demara joi autorizarea plăţilor finale pentru anul de cerere 2021
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara joi, 2 decembrie 2021, (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY