ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [26/11/2021]

 
(VIDEO) Poliția a tras cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din Istanbul
     
(VIDEO) Poliția a tras cu gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din Istanbul

Marșul pentru Ziua internațională de eliminare a violenței împotriva femeilor s-a confruntat, ieri, cu forțele de ordine. Poliția turcă a tras joi cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a stopa mii de oameni, majoritatea femei, care au ieșit pe străzile din Istanbul pentru a marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Câteva persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Proteste similare au avut loc şi la Ankara. Protestele, care fac parte dintr-o săptămână de mobilizare la nivel național, au venit pe fondul solicitărilor ca Turcia să se alăture Convenției de la Istanbul, un acord de referință pentru protejarea femeilor care include 45 de țări și a fost semnat în cel mai mare oraș al Turciei în 2011.Deși Turcia a fost prima țară care a semnat convenția, în iulie a devenit și prima care s-a retras, guvernul președintelui Recep Tayyip Erdogan susținând că inițiativa a fost „deturnată de un grup de oameni care încercau să normalizeze homosexualitatea”. 285 de femei ucise în 2021 Femeile turce au organizat proteste în masă de două ori în legătură cu retragerea, în martie, când Erdogan și-a anunțat pentru prima dată intenția de a se retrage, și din nou în iulie, când mișcarea a devenit oficială.Erdogan a susținut că legile existente în Turcia oferă deja suficientă protecție femeilor, dar grupurile pentru drepturile femeilor din țară spun că convenția a oferit o foaie de parcurs pentru o legislație importantă pe care guvernul nu a pus-o niciodată pe deplin în aplicare. Cel puțin 285 de femei au fost ucise de bărbați până acum în 2021 în Turcia, potrivit platformei We Will Stop Femicide, o organizație neguvernamentală care urmărește astfel de incidente și lobby-uri pentru ca ucigașii să fie urmăriți penal. Joi, ministrul de Interne al Turciei a recunoscut că statisticile propriului său (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Liga Elitelor U16 / Universitatea Craiova iernează în fotoliul de lider
Liga Elitelor U16 / Universitatea Craiova iernează în fotoliul de lider
Formația de juniori sub 16 ani a clubului Universitatea Craiova va ierna pe prima poziție în (...)
MAE: Cetăţenii români care doresc să părăsească Africa de Sud, să îşi anunţe intenţia
MAE: Cetăţenii români care doresc să părăsească Africa de Sud, să îşi anunţe intenţia
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face un apel către toţi cetăţenii români aflaţi încă în Africa (...)
Pacienții care s-au infectat cu tulpină Omicron NU au dezvoltat forme severe
Pacienții care s-au infectat cu tulpină Omicron NU au dezvoltat forme severe
Pacienții din Africa de Sud care au contractat tulpina Omicron de coronavirus nu au dezvoltat (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY