ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 noiembrie 2021

 
 

Descopera [26/11/2021]

 
Roverul Perseverance a prelevat noi mostre de rocă
     
Roverul Perseverance a prelevat noi mostre de rocă

Aceste noi mostre de rocă provin din aceeași stâncă pe care Perseverance a eșantionat-o la începutul acestei luni. Roverul Perseverance al NASA continuă să colecteze mostre de rocă de pe planeta Marte, scrie Space.com. Robotul de dimensiunea unei mașini tocmai a luat a patra mostră de rocă din Planeta Roșie, forând din nou într-o piatră intrigantă pe care a cercetat-o pentru prima dată în urmă cu puțin peste o săptămână. „O piatră atât de drăguță, am testat-o de două ori! Tocmai am acoperit și sigilat al cincilea tub de probă, cu o altă bucată din această piatră interesantă. Dublez probele la unele ținte cu prioritate ridicată precum aceasta”, au scris miercuri, 24 noiembrie, membrii echipei Perseverance pe contul oficial de Twitter al misiunii, postând și două fotografii ale operațiunii de prelevare. Roverul Perseverance a aterizat în februarie în craterul Jezero de pe Marte, care, cu miliarde de ani în urmă, a găzduit un lac mare și delta unui râu. Roverul caută semne ale vieții antice pe Marte și colectează zeci de mostre, pe care o campanie comună a NASA și a Agenției Spațiale Europene le va transporta pe Pământ probabil în 2031. Nu toate aceste mostre de rocă au fost prelevate cu succes Perseverance a sigilat cinci tuburi de probă până în prezent, după cum notează tweetul de mai sus. Dar unul dintre acele tuburi este gol: prima rocă pe care robotul a încercat să o preleve în august s-a dovedit a fi excepțional de moale, fărâmițându-se în bucăți care nu au mai ajuns în tubul de titan. Proba recent colectată provine din aceeași rocă pe care Perseverance a forat-o pe 15 noiembrie. Acea piatră este bogată în mineralul verzui olivină, un silicat de fier și magneziu care formează cea mai mare parte a mantalei superioare a Pământului. „Există mai multe supoziții ale echipei mele de cercetători despre cum a ajuns mineralul acolo”, a scris (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Noua variantă COVID-19 din Africa de Sud, descoperită în Europa
Noua variantă COVID-19 din Africa de Sud, descoperită în Europa
Noua variantă a virusului SRAS CoV-2 a fost descoperită la o persoană din Belgia. Este vorba (...)
Un român consumă anual 11 litri de alcool pur; România, pe locul 10 în Europa
Un român consumă anual 11 litri de alcool pur; România, pe locul 10 în Europa
Un român consumă anual 11 litri de alcool pur, piaţa locală fiind între primii zece clasaţi la nivel (...)
Un experiment eșuat ar putea face ca Danemarca să plătească despăgubiri unor inuiți din Groenlanda
Un experiment eșuat ar putea face ca Danemarca să plătească despăgubiri unor inuiți din Groenlanda
Șase inuiți din Groenlanda, duși de mici în Danemarca în cadrul unui experiment social eșuat în (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY