ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Descopera [26/11/2021]

 
Rafila vrea folosirea certificatului verde în funcție de incidență
     
Rafila vrea folosirea certificatului verde în funcție de incidență

Certificatul verde să nu fie privit ca metodă de constrângere pentru ca populația să se vaccineze, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Epidemiologul ar dori ca certificatul să fie introdus când se observă o creștere a numărului de cazuri, iar când există scădere consstentă să se renunțe. „Propunerea pe care am făcut-o eu se referă la faptul că acest certificat verde nu trebuie perceput ca o metodă de constrângere în ceea ce privește vaccinarea. Eu sunt un susținător al vaccinării și lucrul acesta l-am demonstrat în toată activitatea mea și în declarațiile publice. Din păcate, în România, majoritatea populației nu s-a vaccinat. Deci plecăm de la o realitate. Atunci, scopul este să încercăm să facem în așa fel încât populația să perceapă vaccinarea ca pe un act de protecție individuală și colectivă și nu ca pe un fenomen de constrângere”, a spus, joi seara, la Digi 24, epidemiologul Alexandru Rafila, ministru al Sănătății. Acesta vrea certificat verde în funcție de incidență. În momentul în care vom observa – și în asta constă propunerea pe care am făcut-o – o reluare a creșterii, care este consistentă, adică să fie o creștere care să dureze, de exemplu 3 săptămâni (…), să putem să introducem pentru anumite tipuri de activități și rămâne să discutăm care sunt acestea, certificatul verde. În momentul în care înregistrezi o scădere constantă și o scădere consistentă, de exemplu 0,5 e o incidență foarte mică, să poți să renunți la el”, afirmă Rafila, care crede că o astfel de măsură este predictibilă și anunțată din timp, astfel încât populația să știe la ce se așteaptă. De ce a fost introdus certificatul verde „E bine să încercăm să găsim un partener în populație. Cred că ar putea să funcționeze și ar putea să facă mai acceptabil acest document. Acest document a fost introdus pentru a facilita călătoriile în spațiul UE. Ulterior, unele state l-au (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
De ce se scumpesc cadourile de Crăciun
De ce se scumpesc cadourile de Crăciun
Consumatorii din întreaga lume plătesc mai mult pentru cadourile de Crăciun în acest an, iar (...)
Judecătorii au decis: Vânătoare suspendată la 25 de specii de păsări
Judecătorii au decis: Vânătoare suspendată la 25 de specii de păsări
Curtea de Apel Târgu Mureș a decis, pe 26 noiembrie 2021, suspendarea pentru sezonul 2021-2022 a (...)
Noi produse din lăcuste pot ajunge în magazine după ce Comisia Europeană a aprobat consumul insectelor
Noi produse din lăcuste pot ajunge în magazine după ce Comisia Europeană a aprobat consumul insectelor
Burgerii, deserturile şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în supermarketurile europene, (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY