ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Descopera [26/11/2021]

 
Cercetătorii lucrează la un computer pe os ultra-subțire
     
Cercetătorii lucrează la un computer pe os ultra-subțire

Cercetătorii au dezvoltat un computer pe os wireless, ultra-subțire, care crește odată cu osul. Numite „electronică de osteosuprafață”, aceste dispozitive ar putea într-o zi să-i ajute pe medici să monitorizeze sănătatea oaselor și vindecarea pe perioade lungi. „Fiind chirurg, sunt cel mai încântat despre folosirea măsurătorilor colectate cu electronice de osteosuprafață pentru a oferi într-o zi pacienților mei îngrijire ortopedică individualizată – cu scopul de a accelera reabilitarea și de a maximiza funcția după leziuni traumatice”, a spus co-autorul principal al studiului, dr. David. Margolis, profesor asistent de chirurgie ortopedică la Colegiul de Medicină din UArizona – Tucson și chirurg ortoped la Banner – Centrul Medical Universitar Tucson. Fracturile de fragilitate asociate cu afecțiuni precum osteoporoza reprezintă mai multe zile petrecute în spital decât atacurile de cord, cancerul de sân sau cancerul de prostată, scrie Science Daily. Acest computer pe os îi ajută pe cercetători să studieze sistemul musculo-scheletic Deși nu a fost încă testat sau aprobat pentru utilizare la oameni, acest computer pe os, fără fir, ar putea fi utilizat într-o zi nu numai pentru a monitoriza sănătatea, ci și pentru a o îmbunătăți, a declarat coautorul principal al studiului, Philipp Gutruf. „Este foarte important să poți monitoriza starea de sănătate a sistemului musculo-scheletic. Cu această interfață, ai practic un computer pe os. Această platformă tehnologică ne permite să creăm instrumente de investigație pentru ca oamenii de știință să descopere cum funcționează sistemul musculo-scheletic și să utilizeze informațiile adunate pentru a beneficia de recuperare și terapie”, a adăugat Gutruf. Deoarece mușchii sunt atât de aproape de oase și se mișcă atât de des, este important ca dispozitivul să fie suficient de subțire pentru a evita (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Locuitorii unui stat american, alarmați de planuri pentru deversarea apei radioactive în ocean
Locuitorii unui stat american, alarmați de planuri pentru deversarea apei radioactive în ocean
Locuitorii din apropiere de Cape Cod, o peninsulă a statului american Massachusetts, sunt (...)
Varianta Omicron COVID-19 există încă din octombrie. Descoperirea făcută la secvenţiere
Varianta Omicron COVID-19 există încă din octombrie. Descoperirea făcută la secvenţiere
Varianta Omicron a fost identificată într-un eşantion colectat în Nigeria încă din luna octombrie. (...)
Cercetătorii pot îmbunătăți funcționarea creierului prin stimularea cerebrală
Cercetătorii pot îmbunătăți funcționarea creierului prin stimularea cerebrală
Într-un studiu pilot realizat pe oameni, cercetătorii de la University of Minnesota Medical (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY