ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 5 decembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [26/11/2021]

 
Arderile care poluează, treaba nimănui. După Garda de Mediu, şi Poliţia Locală spune că are competenţe limitate
     
Arderile care poluează, treaba nimănui. După Garda de Mediu, şi Poliţia Locală spune că are competenţe limitate

Autorităţile şi instituţiile par total depăşite de problema arderilor ilegale de deşeuri, care degajă cantităţi mari de poluanţi în atmosferă şi fac din Craiova unul dintre cele mai poluate oraşe din România. Respirăm fum, reţelele de monitorizare a calităţii aerului ne plasează pe harta zonelor roşii, epicentre ale poluării, dar nimeni nu îşi asumă responsabilitatea. Oamenii sună la telefonul cetăţeanului sau la Garda de Mediu şi sunt trimişi dintr-o parte în alta. Înghiţim un aer otrăvit, periculos, mai ales, pentru copii şi oameni în vârstă şi cu efecte grave asupra sănătăţii pe termen lung. Dar asta nu pare treaba nimănui. După Garda de Mediu, care spune că nu are pârghii legale sau oameni pregătiţi să-i oprească pe cei care ard deşeuri pe teren privat, şi Poliţia Locală din Craiova a invocat competenţe limitate privind aceste activităţi. În ecuaţie au apărut şi pompierii, despre care şeful Gărzii de Mediu Dolj spune că sunt cei care ar putea şi ar trebui să intervină, pentru că au şi dotarea şi competenţele necesare. Numai că ISU spune că intervine la incendii, iar un foc controlat, care nu se extinde şi nu pune vieţi în pericol, nu intră în definiţia incendiului.După ce am comunicat cu reprezentanţii celor trei instituţii, nu am ajuns la nicio concluzie privind vreo soluţie pentru fumul care sufocă, periodic, Craiova. Poliţia nu poate interveni în curţile imobilelor În perioada 1-22.11.2021, Poliţia Locală ne transmite că a aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 12.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova cu nr. 107/2021. Menţionează, însă, competenţele limitate ale Poliţiei Locale şi precizează că nu poate interveni în curţile imobilelor.“Poliţia Locală a Municipiului Craiova are competenţe limitate la nivel local, atribuite de către autoritatea locală prin HCL 107/2021, neavând (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
15 cazuri noi de COVID-19 în Dolj
15 cazuri noi de COVID-19 în Dolj
Prefectura Dolj a anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 15 cazuri noi de COVID-19, la (...)
(VIDEO) Trei morţi şi doi răniţi, într-o avalanşă în regiunea Salzburg
(VIDEO) Trei morţi şi doi răniţi, într-o avalanşă în regiunea Salzburg
O avalanşă în regiunea Salzburg, Austria, a făcut sâmbătă trei morţi şi doi răniţi, schiori care se (...)
(VIDEO) Cinci morţi după ce forţele de securitate din Myanmar au intrat cu maşina într-un grup de (...)
(VIDEO) Cinci morţi după ce forţele de securitate din Myanmar au intrat cu maşina într-un grup de protestatari
Cinci oameni au murit după ce forţele de securitate din Myanmar au intrat cu maşina într-un grup (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY